FAB1179

Dam: första förlusten kom mot AIK på bortaplan

Tufft AIK fällde Villadamerna: ”Det är ett lag med många duktiga spelare och ett tryck i sitt anfallsspel”

Det blev inget lyckat bortamöte mot AIK på onsdagskvällen för Villa Lidköping BK dam. 4-2 (3-1) talade om en match där Lidköpingstjejerna inte hade mycket att sätta emot när ett fartfyllt och taggat hemmalag tog kommandot direkt och sen aldrig släppte ifrån sig ledningen. Bergshamra Arena i Solna bjöd utomordentliga förutsättningar med några minusgrader, fin is och vindstilla.

– Vi kan inte skylla på något annat än egen oförmåga, sa tränare Christer Andersson direkt efter matchen.

Redan efter en kvart gjorde hemmalaget första målet. Villa kvitterade men sen kom en olycklig minut med två snabba AIK-mål.

– Första halvlek var vi inte alls med i matchen. Kvar i bussen som man brukar säga. AIK tryckte mycket, hade fint passningsspel och bra fart under skridskorna, säger Christer Andersson.

Lidköpingstjejerna kom dock tillbaka i andra halvlek och tog sig bättre in i matchen. Efter en kvart reducerade Matilda Svenlert och Villa hade plötsligt lite kontakt igen.

Christer Andersson menar dock att det var klasskillnad på de båda lagens prestationer denna kväll. Siffror som talar ett tydligt språk är att AIK vann hörnstatistiken med 11-3.

– Vi har mycket att arbeta på och det finns problem med passningsspelet på många håll. Vi måste också få mer fart under skridskorna för att kunna hålla emot när vi möter ett lag som AIK. Det är ett lag med många duktiga spelare och ett tryck i sitt anfallsspel som vi inte klarade att möta idag.

Nästa vecka åker Villadamerna till Västerås för att möta serieledande Västerås SK och ytterligare ett möte med ett av seriens topplag är att vänta.

Målen:
Linnea Larsson 1-0
Ida Friman 1-1
Julia Norrman 2-1
Elena Goremykria 3-1
Matilda Svenler 3-2
Karina Lipanova 4-2

Annika Andersson


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln