b1879f7b 26d2 4c9c bab8 323dfeea378a

Villa Lidköping lånar ut William Arvidsson till Motala

William Arvidsson lånas ut till IFK Motala: ”En trepartslösning med tre vinnare”

Villa Lidköping och IFK Motala har sedan en tid tillbaka ett fint samarbete vilket nu har lett till en utlåning av William Arvidsson – som kommer spela med Motala fram till övergångsfönstret stänger.

– Motala lider just nu av skador i sin tupp och hade behov att fylla på med spelare, det gav en bra möjlighet för William att på kort tid få möjlighet till ett stort antal matcher, säger klubbchefen Jonas ”Sparris” Johansson.

Villa och Motala är överens om att William ska spela fram till övergångsfönstret stänger. Det innefattar 8 Elitseriematcher fram till 15 januari och en möjlighet för ”Wille” att få den speltiden som inte Villa Lidköping kan erbjuda honom.

– Det här är en bra möjlighet för ”Wille” att få de matcher som vi har svårt att ge honom, med den konkurrenssituationen vi har. Samt att vi kan hjälpa Motala som har ett svårt läge med skador i sin trupp. Det här blir en trepartslösning med tre vinnare och förhoppningsvis så får ”Wille” spela alla matcher, säger Jonas och fortsätter:

– Han är i bra form just nu och det har han visat i LAIK (Lidköpings AIK) där han har tagit en stor roll den här säsongen och varit drivande i deras spel.

Den 15 januari stängs fönstret för övergångar och då är William tillbaka i Villa Lidköping för att avsluta säsongen med J20, Elitlaget och LAIK.

– Vi hoppas att det här är ett steg för ytterligare utveckling som vi och LAIK sedan får ta del av i den andra halvan av säsongen.

Villa Lidköping önskar William och IFK Motala lycka till.

– Det blir en chans att få mer speltid i högsta serien vilket är viktigt för min egen utveckling. Det här var en bra lösning och jag ska göra allt jag kan för att bidra med det jag är bra på till Motala, säger William.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln