SOR2959

Herr: Ikväll är det dags för seriefinal mot Västerås i Sparbanken Lidköping Arena

Ikväll kan Villa Lidköping rycka från Västerås – seriefinal i Lidköping: ”Dom sätter full fart från början”

Ikväll spelas en av säsongens viktigaste matcher i Sparbanken Lidköping Arena – tabelltvåan Västerås kommer på besök i en ren seriefinal.

– Dom brukar starta ganska bra, sätter full fart från början så det gäller för oss att vara med från början för det kommer bli så idag med, säger Johan Löfstedt inför matchen.

Matchen senast mellan lagen blev, som så många gånger förut, en rysare. Västerås hade ledningen väldigt länge innan Villa Lidköping vände för att sedan släppa in ett kvitteringsmål på slutet.

– Dom tog ledningen med 3-0 i den matchen och dom brukar som sagt starta bra. Vi är dock väl förberedda på det och har pratat om det.

Vad pratar man mer om inför en match som denna?

– Det är just det, att det går undan och dom kör från första minut med samtliga spelare. Det gäller att man har värmt upp ordentligt, fått upp pulsen, för annars kan man få en chock. Gör man inte det så kan man hamna i ett tufft underläge och normalt sätt hämtar man inte upp det, säger Löfstedt.

Om ni skulle hamna i ett underläge ikväll då?

– Vi har haft styrkan att klara av det förut så vi har bra bilder med oss. Men vi tar ju hellre ledningen med ett par mål, konstaterar Johan.

Matcherna mot Västerås blir alltid händelserika och tempot är högt. Västerås gillar som sagt att trycka upp tempot rejält och Villa vill matcha tempot samtidigt som man har bollen.

– Vi vill ha ett högt tempo där vi äger mycket boll. På vårt sätt är tempot lite annorlunda jämfört med dom, men blir det så fram och tillbaka som dom vill spela så tycker jag vi har ett spelarmaterial som kan hantera det också.

Inför matchen så leder Villa Lidköping serien med 3 poäng framför Västerås SK och vid seger ikväll är man på god väg att vinna serien.

– Det är harmoniskt i laget, vi leder serien och gör det välförtjänt. Vinner vi ikväll så tror jag det är spiken i kistan, avslutar Johan Löfstedt.Motståndarkollen 

Västeårs hade en period mellan 31/10 och 26/12 där laget spelade 13 raka matcher utan att förlora. På de senaste fyra omgångarna har laget dock förlorat två matcher, medan Villa vunnit, vilket betyder att Villa Lidköping har skaffat sig en liten lucka på 3 poäng.

Laget har 31 poäng, målskillnad på 115/60 och ligger alltså tvåa i tabellen. Laget har förlorat 3 matcher den här säsongen, vunnit 15 och kryssat en.

Så här säger lagets tränare, Michael Carlsson, till klubbens hemsida inför matchen:

– Vi får se upp med hans (Joakim Andersson) fart och genombrottsstyrka, samtidigt som vi måste hålla koll på passningsläggarna så att de inte får alltför mycket tid att sikta in sig.

– Det är de här matcherna man vill spela. Båda lagen har sett till så att det är en seriefinal genom att ha spelat bra under säsongen. Nu är det inte heller många omgångar kvar och placeringarna ska fördelas. Det blir en häftig match.

Senaste fem matcherna mellan Villa Lidköping – Västerås:

Västerås SK – Villa Lidköping (5-5 | Elitserien)
Villa Lidköping – Västerås SK (4-1 | World Cup)

Villa Lidköping – Västerås SK (5-6 | Svenska Cupen)
Villa Lidköping – Västerås SK (5-1 | Kvartsfinal 4)
Västerås SK – Villa Lidköping (7-1 | Kvartsfinal 3)

 Höjdpunkter – senast seriemötet mellan lagen i Lidköping (6-1):

Matchfakta 

Match: Elitserien, match 20
Lag:
 Villa Lidköping – Västerås SK
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 19.00
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>
Direktsändning:
 BANDYPLAY >>
Biljettförsäljning (Just nu: 3500 sålda): KLICKA HÄR >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln