FAB1135

Dags för returmatch mot Sandviken för damlaget – lördag spelas årets första hemmamatch

Dags för retur – lördagsmatch mot Sandviken: ”Vi har ytterligare nivåer att ta”

Villas damlag har vänt hem efter en lång rad med bortamatcher och nu är det dags för första hemmamatchen sedan 24 november – på lördagen kommer Sandviken till Lidköping.

Senaste matchen spelades mot Sandviken i Göransson Arena, den matchen vann Villa Lidköping med säkra 5-1 efter en fin första halvlek där laget kopplade greppet om matchen.

– Vi gjorde en bra första halvlek senast. Vi tryckte tillbaka Sandviken samtidigt som vi själva kunde få utdelning på våra chanser. I andra halvlek kändes det lite som om vi bara spelade av matchen, sa Christer Andersson efter senaste matchen.

Villa Lidköping har avklarat halva serien och har gjort det med blandade resultat. Tre segrar, tre förluster och en oavgjort. Laget har en fjärdeplats i en serie där de 6 första lagen går till slutspel.

– Vi är hyfsat nöjda så här långt, vi har vunnit de matcherna som vi hade ritat upp som matcher vi skulle vinna på förhand. Sedan var även krysset mot Skutskär (regerande mästare) en bra match från vår sida, säger Viktoria Karlsson och fortsätter:

– Tyvärr har vi förlorat en match mot AIK och två mot Västerås. I matchen mot AIK var vi inte nöjda. Mot Västerås, som är guldfavoriter, har vi börjat bra men tappat i andra halvlek.

Efter tre veckor utan matchande så drog äntligen serien igång igen mot Sandviken förra helgen. Nu börjar serien rulla på och ett returmöte väntar imorgon (lördag). Efter det blir det matcher den 16/1, 23/1, 25/1 och 3/2 – samtliga på hemmaplan.

– Man är riktigt sugen på att spela matcher igen. Vi har ju många nya så det är varit lite svårt att spela ihop laget men vi tycker ändå att det har fungerat bra. Det är otroligt duktiga tjejer som vill bidra och lära oss yngre mycket, säger Karlsson.

Vad vill ni utveckla mot Sandviken?

– Framförallt så tror jag vi har ytterligare en nivå att ta, vi är inte riktig nöjda med spelet i matcherna mot topplagen, vi vill upp ett steg i passningsspelet.

Hur svårt är det tror du att hitta matchtempo efter ett så långt uppehåll?

– Klart att det är en utmaning men med rätt inställning så tror jag inte att det kommer bli några större problem. Det hela har ju med vår egen inställning att göra, att vi ställer in oss på att det är vi som ska sätta tempot i matchen.

Sandviken kommer till Lidköping med tre vinster och sex förluster. Senaste matchen spelades mot Skirö och den matchen vann Skirö med 6-3.

I tabellen ligger Sandviken på den sista slutspelsmatchen, ett poäng bakom Villa Lidköping, men med två matcher mer spelade.

 


 

Senaste tre matcherna mellan Villa Lidköping – Sandvikens AIK:

Sandvikens AIK – Villa Lidköping (1-5)
Villa Lidköping – Sandvikens AIK (3-1)
Sandvikens AIK – Villa Lidköping (4-2)


Matchfakta

Match: Elitserien, match 8
Lag: Villa Lidköping – Sandvikens AIK
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 13.00
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>

Elitserien Dam

#LagMVOFDP
1Västerås SK/BK99005218
2Skutskärs IF/BK75112511
3AIK Bandy75022810
4Villa-Lidköping BK Dam7313127
5Sandvikens AIK/BK Dam9306-296
6Skirö AIK9117-393
7Söråkers IF8017-491

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se