84000758 0124 40d4 8d70 8780ed5bc2c9

Damlaget ska jaga ikapp AIK på onsdagskvällen: ”Skönt med ny match”

Damlaget jagar AIK – laget med stort hjärta: ”Lever mycket på att dom har ett otroligt hjärta”

Villas damlag har vänt hem och i den första, av fem matcher i följd på hemmaplan, blev det kryss. Nu väntar dubbelmöte med AIK Bandy med start på onsdagskvällen.

– AIK lever mycket på att dom har ett otroligt hjärta och sen har dom många tjejer som spelat i landslaget, det är ett rutinerat gäng med bland annat två ryskor en otroligt duktig målvakt. Det är ett krigargäng som aldrig ger sig, säger huvudtränare, Christer Andersson inför matchen.

Villa Lidköping kommer till matchen med ett kryss i ryggen. Laget spelade 3-3 mot Sandviken i lördags. Det blev en match där passningsspelet strulade och tempot hackade.

– Framförallt så fick vi inte till passningsspelet och bollmottagningen, det gjorde att vi aldrig riktigt kunde ta oss förbi Sandviken. Men det har vi pratat om nu och för att ta nästa steg så måste det sitta. Skönt med ny match och då ska vi vara bättre.

Senast mot AIK blev det förlust – hur såg det ut då?

– Då var vi inte riktigt på tå, vi blev kanske lite tagna på sängen att det gick så fort och att dom hade ett så bra tempo. Dom går upp och kör stenhårt från start, jagar och stressar, så man har inte mycket tid på sig. Det vill till att vi behärskar det så att vi kan ta oss ur situationerna, säger Christer.

Har ni en plan för det?

– Ja det har vi.

Vad blir viktigt i den?

– Att vi kan få upp bollen på deras planhalva och börja arbeta därifrån. Sedan blir det viktigt att om man är stressad och ska rensa så ska bollen långt ner på deras planhalva, annars får dom alldeles för bra omställningslägen, säger Christer.

Villa Lidköping ligger just nu fyra i tabellen, två poäng bakom just AIK. Nu vill damlaget jaga ikapp Stockholmslaget för att knipa tredjeplatsen och därmed få fördel av hemmaplan i kvartsfinalerna.

– Vi har rätt tuffa matcher här nu i januari. Vi har sagt det att vi ska försöka jaga AIK i serien och då måste vi för det första vara lite i ryggen på dom. Nu har vi chans att ta poäng av dom och samtidigt vill vi känna att vi är med bland topplagen så att vi kan störa dom i slutspelet, avslutar Christer.


Senaste tre matcherna mellan Villa Lidköping – AIK Bandy:

AIK Bandy – Villa Lidköping (4-2)
AIK Bandy – Villa Lidköping (4-0)
Villa Lidköping – AIK Bandy (0-7)


Matchfakta

Match: Elitserien, match 9
Lag: Villa Lidköping – AIK Bandy
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 19.00
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>

Elitserien Dam

#LagMVOFDP
1Västerås SK/BK109105219
2Skutskärs IF/BK85212512
3AIK Bandy75022810
4Villa-Lidköping BK Dam8323128
5Sandvikens AIK/BK Dam10316-297
6Skirö AIK10217-345
7Söråkers IF9018-541

 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln