FAB6586

Damlaget tog två viktiga poäng hemma mot AIK

Ett jublande glatt Villa Lidköping efter knapp vinst mot AIK: ”Denna vinsten har vi väntat på”

Efter en lång svit bortamatcher tog Villa Lidköpings damlag emot gästande AIK där gästerna i senaste mötet tog hem två poäng. Trots hög press och flera målchanser i slutminuterna för AIK lyckades ändå Villa Lidköping hålla ifrån och tillslut vinna med 4-3 (1-2).

-Vi visste att dom skulle pressa högt redan från början men vi tränade mycket i veckan på att spela ut från pressen och få igång vårt spel i mitten och övre delen av planhalvan och jag tycker vi gör det riktigt bra, sa en riktigt nöjd lagkapten Agnes Ögren efter matchen.

Villa Lidköping spelade hela matchen riktigt bra. AIK pressade högt upp i banan men Villa lyckades behålla bollen och även skapa en del chanser. Efter knappa kvarten blev Tilda Ström fälld i AIK´s straffområde och domaren blåste straff. Dessvärre limmade AIK´s målvakt Linda Odén Matilda Svensler skott.

Istället fick AIK utdelning på sin första hörna i matchen och kunde sätta ledningsmålet. Men Villa matade på med sitt spel och till slut kom kvitteringen. Matilda Svenler flippade in 1-1 efter passning från Lisa Östman.

Innan domaren blåste av första halvlek blev det straff för AIK efter en situation i samband med AIK´s andra hörna. Karina Lipanova i AIK fick lägga den och sköt säkert in 2-1 för bortalaget.

Efter halvtidsvilan kom pigga Villatjejer ut på isen igen och redan i 46:e minuten fick högerhalven Lisa Östman på ett skott från egen planhalva som rullade ända in i mål. Matilda Svenler var uppe och störde AIK´s målvakt som nog annars hade fått tag på bollen. Ett mycket märkligt mål men dock en viktig kvittering.

Villa matade på och Tilda Ström fick friläge och kunde sätta Villas ledningsmål till 3-2.
4-2 kom strax därefter genom Ida Friman.

Med drygt 10 minuter kvar på matchen tog AIK en timeout. En timeout som sedan visade sig vara mycket viktig för motståndarna. Pressen ökade ytterligare och det dröjde inte länge innan reduceringen till 4-3 kom. Pulsen var hög hos de 230 st på läktaren. AIK låg på och hade chans på flera mål. På övertid blåste domaren straff för AIK och alla i Villas lag höll andan i några sekunder innan domaren tillslut ändrade beslutet till frislag för AIK precis utanför straffområdet.

Villas damlag kunde pusta ut när domaren tillslut blåste av matchen och det blev stor glädjeyra på isen.

-Vi har lite att finslipa på tills nästa match om en vecka men nu ska vi fira den här segern först, avslutade Agnes.


Målskyttar:

0-1 Elena Goremykina (Elin Goude Öhgren) 15
1-1 Matilda Svenler (Lisa Östman) 28
1-2 Karina Lipanova (straff) 45
—–HALVTID—–

2-2 Lisa Östman 47
3-2 Tilda Ström (Pernilla Elardt) 60
4-2 Ida Friman (Lisa Östman) 73
4-3 Diana Lipanova (Karina Lipanova) 82

Hörnor:
Villa Lidköping: 9
AIK Bandy: 6

Utvisningar:
Villa Lidköping: 3×10
AIK Bandy: 3×10

Målvakt:
Pernilla Elardt

Försvar:
Frida Wiklund
Sara Bergvall
Viktoria Karlsson
Sofia Eriksson
Lisa Östman

Mittfält:
Malin Kall
Ida Friman
Agnes Ögren

Anfall:
Matilda Svenler
Tilda Ström

Avbytare:
Maja Hellqvist
Annie Berner
Rut-Lina Berner
Julia Wallgren
Felicia Kall (RMV)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln