FAB6467

Sista hemmamatchen innan slutspelet – damlaget tar emot Skirö

Farten är nyckeln till seger – dags för sista hemmamatchen innan slutspelet: ”Vi kan ta poäng från alla lag”

Damlaget hämtade upp underläge och kryssade mot serieledaren.
Så lyder rubriken på den senaste matchen för damlaget. Idag är det dags för sista seriematchen på hemmaplan innan slutspelet.

– Matchen mot Västerås var mycket viktig för oss som lag och för vårt självförtroende. Nu ser vi att vi verkligen kan vara med och tampas mot de lagen som ligger högst upp i serien och att vi kan ta poäng från alla lag, säger Agnes Ögren.

Oavgjort mot Västerås var ett styrkebesked. Nu gäller det att fortsätta på samma spår och när Skirö kommer på besök så har laget pratat om att hålla en hög fart.

– Inför dagens match har vi snackat om att hålla uppe farten på vårt egna spel. Tidigare matcher mot Skirö har vi haft svårt med det. Dom har lyckats bra med att stänga igen de ytor vi ofta vill spela på.

Villas damer har haft det tufft med hörnskyttet den här säsongen. Laget skapar många hörnor men har haft ett ständigt problem med att få in bollen.

Har ni pratat om ineffektiviteten ni har haft på hörnor?

– Ja absolut. Hörnor är ju en av de bästa målchanserna man kan få i en match och det gäller att ta vara på dom man får. Tyvärr så har inte hörnor varit vår starkaste sida i år, men nu det sista har vi tränat mycket och jag hoppas att många av de hörnor vi får kommer resultera i mål, svarar Ögren som själv satte en hörna i krysset mot Västerås.

Det återstår tre seriematcher innan slutspelet startar. Att damlaget är klart för slutspel är ett faktum. Det mesta tyder på att Villa Lidköping blir ett av lagen som får spela kvartsfinal. Topp 2 i seriespelet går direkt till semifinalspel.

Vad vill ni göra idag som ni kan ta med er in till slutspelet?

– Först och främst så vore det skönt att få med sig 2 poäng i dagens match. Sedan så är det som sagt att vi spelar vårt egna spel, att vi inte faller in i motståndarnas mönster. Det kommer bli viktigt i fortsättningen.

Dagens match startar 15.00 i Sparbanken Lidköping Arena. Det är som sagt den sista på hemmaplan i seriesammanhang. Sedan väntar två bortamatcher innan kvartsfinalerna, slutspelet startar 13 februari.

 Till slutspelsschemat >>


Elitserien, Dam:

#LagMVOFDP
1Västerås SK/BK1310215722
2AIK Bandy129034618
3Skutskärs IF/BK117224116
4Villa-Lidköping BK114341111
5Sandvikens AIK/BK12417-339
6Skirö AIK11218-415
7Söråkers IF120111-811

Senaste 3 matcherna mellan Villa Lidköping – Skirö:

SAIK – VLBK (0-5)
VLBK – SAIK (1-2)
SAIK – VLBK (4-3)

Matchfakta

Match: Elitserien, match 12
Lag: Villa Lidköping – Skirö AIK
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 15.00
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>

 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln