SOR5367

Villa Lidköping vände och vann mot Edsbyn – en seger från poängrekordet

Stark andra halvlek gav seger i Edsbyn: ”Det här är ett fantastiskt styrkebesked”

Villa Lidköping fortsätter att imponera in i det sista av Elitserien. Fredagskvällens möte med regerande svenska mästarna Edsbyn på bortaplan gav två nya poäng. Segern skrevs till 4-2 trots underläge i paus med två bollar.

-Det här är ett fantastiskt styrkebesked. Vi gör det mycket bra och det är så skönt, summerar Martin Arvidsson i ledarstaben strax efter slutsignalen.

 

Bra energi efter paus

Det var hemmalaget som inför 1 416 personer tog ledningen med både 1-0 och 2-0 i första halvlek efter mål av Oskar Wiklund och Jonas Edling. Villa Lidköping visade dock tydligt – även om seriesegern var säkrad – att det här var en match man ville vinna och sätta sig i ännu mer respekt inför kommande slutspel.

-Vi pratade mycket i paus om att försöka trötta ut Edsbyn genom lugnt och harmoniskt spel. Samtidigt är vi förstås medvetna om att vi kan slå rekord när det gäller antalet poäng i serien och det inspirerar givetvis, säger Martin.

Efter paus reducerade först Joel Broberg och sedan såg Joakim Andersson med två kanonskott i krysset till att Villa både kvitterade och tog ledningen. Mot slutet av matchen försökte förstås Edsbyn få till en kvittering och chans på poäng, men istället blev det Johan Esplund som avslutade målskyttet. Villa vann alltså andra halvlek med 4-0. Imponerande!

Är det några som ska nämnas särskilt en sådan här kväll är det nog Joel Broberg vi tänker på i första hand. Felix Pehrson är förstås alltid pålitligt och Jesper Eriksson förtjänar också ett särskilt plus.

-Men den här gången är det nog ändå att betrakta som en äkta tränarseger, säger Martin Arvidsson med ett stort leende innan det är dags att vända hemåt igen…

 

Bäst på många plan

Det handlar ju också mycket om statistik och att vara bäst genom åren. Villa har nu inför sista omgången en stor chans att slå rekord när det gäller att plocka flest poäng genom åren. 45 poäng är säkrade inför tisdagens hemmaavslutning mot Hammarby och gällande bästa notering är på 46 poäng. När det gäller minst insläppta mål har Villa rekordet från förra säsongen med 69. Nu är siffran 57 och det torde med stor säkerhet innebära nytt rekord. Hammarby hemma i Sparbanken Lidköping Arena på tisdag lär inte göra mer än 12 mål på Villa…

Bengt Andersson


 

MATCHFAKTA

Målskyttar:
Joakim Andersson x2
Joel Broberg
Johan Esplund

Hörnor:
Edsbyn: 4
Villa Lidköping: 8

Utvisningar:
Edsbyn: 1×10
Villa Lidköping: 1×10

Laget:

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvar:
Martin Johansson
Martin Andreasson
Ludvig Johansson
Petter Björling
Felix Pherson

Mittfält:
Martin Karlsson
Johan Esplund
Jesper Eriksson

Anfall:
David Karlsson
Joakim Andersson

Avbytare:
Johan Löfstedt
William Arvidsson (Jr)
Tim Persson
Joel Broberg (Jr)
Jon Karlsson (RMV)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln