FAB9970

Seger är ett måste för damlaget ikväll – dags för semifinal 2 på bortaplan

Damlaget pressat att vinna men känner ingen press – ikväll är det vinna eller försvinna mot Västerås: ”Bara att ge allt vi har och se hur långt det räcker”

Villa Lidköpings damlag spelar ikväll sin andra semifinal och man gör det med pressen att behöva vinna. Västerås kopplade greppet om semifinalserien i den första matchen och vid vinst ikväll så är de grönvita klara för SM-final.

– Vi har pratat om att inte kliva undan, nu gäller det att vilja vara med. Vi ska ge dom en riktig match ikväll, säger Christer Andersson, tränare för damlaget, inför matchen.

Semifinal 1 spelades på Isstadion. Trots förlust och underläge genom hela matchen så var det Villa Lidköping som var starkast i den första halvleken.

– Vi gav dom 2-0 för tidigt. Hamnar man i dom lägena mot Västerås så blir det jobbigt, Vi gör en bra första halvlek och bra inledning på andra, vi är nära att kvittera men tyvärr får vi inte in bollen.

2-0 speglade inte matchen?

– Jag tycker inte det, vi blir väldigt straffade på de få misstagen vi gör och då blir det tufft.

Till kvällens match har Västerås fått tillbaka sin landslagsstjärna, Matilda Plan. Ett oerhört starkt kort för hemmalaget som jagar en finalplats ikväll.

– Det gäller att vara fokuserad idag och framförallt när vi kommer ut på isen. Dom är skickliga på att röra sig utan boll och det måste vi ha koll på, det hade vi inte i starten senast, säger Christer.

Villa Lidköping måste som sagt göra en av sina bästa matcher för säsongen om man skall slå guldfavoriten. Laget var dock inte långt borta senast och kan man göra en liknande prestation och få lite medstuds så kan man absolut ta den här semifinalserien till en tredje och avgörande match på lördag.

Till kvällens semifinal så saknar Villa Lidköping, Agnes Ögren, som fortsatt har en känning och Annie Berner som är sjuk.

 

Senaste 3 matcherna mellan Villa Lidköping – Västerås:

VLBK – VSK (3-8 | Semifinal 1)
VLBK – VSK (4-4 | Elitserien)
VSK – VLBK (6-2 | Elitserien)

Matchfakta

Match: SM-slutspel, semifinal 2:3
Lag: Västerås SK – Villa Lidköping BK
Var: Isstadion
Tid: 19.00
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Direktsändning: BANDYPLAY.SE >>

 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln