FAB0422

Ödmjukt Villa Lidköping är redo för rond 2 – ny kvartsfinal ikväll på bortaplan

Herrlaget redo för rond 2 – kvartsfinalspelet fortsätter på bortaplan: ”Det gäller att fortsätta på det mönstret vi har hittat nu”

Det är dags att kliva in i den andra semifinalmatchen. Villa Lidköping vann den första ronden med 13-2 och har nu laddat om inför en ny uppgift, denna gång på XL Bygg Arena i Motala.

– Det är 0-0, ny match. Bara kliva in och hitta samma inställning och engagemang som vi hade i den första matchen, säger Tim Persson.

Kvällens match spelas likt den första, under bar himmel. Det är alltid tuffa matcher i Motala och senast matchen mellan lag på XL Bygg Arena, slutade 3-3.

– Det gäller att fortsätta på det mönstret vi har hittat nu, vi var inte så nöjda senast vi spelade i Motala. Det gäller att vi har tålamod och att vi är ödmjuka, dom är bra på sin hemmaplan och det är lite deras sista chans idag. Dom kommer vara tokladdade.

Villa Lidköping vann den första kvartsfinalen på ett imponerande sätt. Laget fick en kanonstart och med 4-1 efter en kvart så orkade aldrig Motala jobba sig tillbaka in i matchen. Matchen slutade 13-2 och det märktes att herrlaget var spelsugna efter 8 dagars matchledigt.

– Vi har en bra känsla från förra matchen, pigga och fräscha så det känns riktigt bra inför ikväll, säger Tim.

IFK Motala trivs alltid på hemmaplan. Det är ett lag som inte ger motståndarna något gratis. Det blir som vanligt viktigt för Villa att få hål på hemmalaget ganska tidigt. Det kommer ge ytor och då är Villa Lidköping svårstoppat.

IFK Motala som har imponerat hela säsongen kommer nu alltså till matchen med underläge 0-1 i matcher. Laget är pressat att vinna idag, annars har Villa Lidköping 3 matchbollar och två av dem är i Lidköping.

 

Statistikkollen

Fem senaste matcherna mellan Villa Lidköping – IFK Motala:

Villa Lidköping – IFK Motala (13-2 | Kvartsfinal 1)
IFK Motala – Villa Lidköping (3-3 | Elitserien)
Villa Lidköping – IFK Motala (6-0 | Elitserien)
Villa Lidköping – IFK Motala (12-3 | Elitserien)
IFK Motala – Villa Lidköping (2-3 | Elitserien)

Höjdpunkter – senast mellan lagen (13-2):

 

Matchfakta 

Match: SM-slutspelet, kvartsfinal 2:5
Lag:
 IFK Motala – Villa Lidköping BK
Var: XL Bygg Arena
Tid: 19.00
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering:
 VLBKLIVE >>
Direktsändning:
 BANDYPLAY >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln