SOR3002

Herrlaget vann sin tredje raka kvartsfinal – klart för semifinal mot Edsbyn

Villa Lidköping klara för semifinal: ”Det blir en revansch från förra året”

Efter två raka segrar för Villa Lidköping i kvartsfinalspelet mot Motala var nog de flesta ganska säkra på att hemmalaget skulle slå spiken i kistan denna match. Motala kämpade för att reducera men orkade inte matchen ut utan Villa kunde gå av isen som segrare med 5-2 (1-2) som slutresultat. Edsbyn står som nästa motstånd i första semifinalen.

”Det blir en revansch från förra året att möta Edsbyn i semin” sa en nöjd Martin Karlsson efter matchen.

Hemmapubliken, de 3023 åskådarna, som tagit sig till Sparbanken Lidköping Arena denna tisdagskväll fick se en ganska svajig första halvlek. Många raka anfall från Villas sida där Motala läste dom enkelt och istället kunde bygga upp sitt anfallsspel. Men det var hemmalaget som inledde målskyttet genom Joakim Andersson efter passning från Martin Karlsson efter dryga kvarten.

Lidköpingskillarna i Motala Elias Gillgren och Philip Florén visade upp sig och imponerade på flera sätt. Kvitteringen kom inte långt efter första målet då Florén prickade rätt bakom Thimfors 1-1. Efter dryga halvtimmen var det Gillgrens tur. En riktig pärla i bortre stolpen och in i mål till 2-1 till Motala.

Villa matade på men fick inte utdelning på anfallen. 

-Vi var inte 100%-iga första halvlek men Felix röda kort gav oss tändvätska inför andra halvlek, säger Martin Karlsson.

Ja, Villas halv Felix Pehrson åkte på grovt matchstraff minuter innan första halvlek var slut. Niklas Ögren i Motala kom åkande med bollen och Felix fick till en bentackling och domaren visade rött kort. Felix kommer alltså bli borta i minst en match. Ett stort avbräck för Villas lag i ett viktigt skede.

Men som Martin sa, Villa gick ut i andra halvlek med ny energi. Anfallen duggade tätt och Joakim Andersson satte fart och åkte upp i Motalas straffområde men blev hakad. Domaren blåste straff för Villa. Kvitteringsläge som David Karlsson inte slösade bort. En pärla rätt i nättaket och 13:de raka straffmålet för Villas lagkapten.

Näste man att skriva in sig i protokollet var Johan Löfstedt som snyggt lyfte in bollen till 3-2 i 72:a minuten.

4-2 kom även den från Davids klubba när han styrde in bollen i mål på enhands-fattning efter inlägg från Joel. Läckert värre. Slutresultatet satte Martin Karlsson när han rullade in bollen bakom Aaltonen i Motalas mål. Aaltonen hade ingen lätt uppgift men räddade många lägen så ingen skugga över hans insats.

-I andra halvlek hade vi betydligt bättre fokus och den vinner vi ju också med 4-0, avslutar Martin som går in i omklädningsrummet och lägger fokus en vecka framåt när mötet mot Edsbyn väntar i den viktiga första semifinalen.

Så spelas semifinalerna >>Målskyttar:

1-0 Joakim Andersson (Martin Karlsson)
1-1 Philip Florén (Eric Lisell)
1-2 Elias Gillgren
—–HALVTID—–
2-2 David Karlsson (Straff)
3-2 Johan Löfstedt (Johan Esplund)
4-2 David Karlsson (Joel Broberg)
5-2 Martin Karlsson (Joakim Andersson)

 

Matchfakta:

Hörnor:
Villa Lidköping: 3×10
IFK Motala: 3×10 / 1×5

Utvisningar:
Villa Lidköping: 1×10
IFK Motala:

Laget:
Målvakt:

Jesper Thimfors

Försvar:
Martin Johansson
Martin Andreasson
Ludvig Johansson
Petter Björling
Felix Pherson

Mittfält:
Johan Esplund
Johan Löfstedt
Tim Persson

Anfall:
David Karlsson
Joakim Andersson

Avbytare:
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Sune Gustafsson (Jr)
Joel Broberg (Jr)
Jon Karlsson (RMV)


 

Referat: Gabriella Fernhag
Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln