FAB0446

Villa Lidköping vill knyta ihop säcken – kvartsfinal 3 ikväll mot IFK Motala

Herrlaget siktar på en semifinalbiljett efter inflyttningsfesten – dags att spela kvartsfinal 3 i Sparbanken Lidköping Arena: ”Det ska bli skönt att komma in igen och vi är hungriga”

Villa Lidköping vann rond ett och två – nu väntar den tredje kvartsfinalen och vid seger så är herrlaget klart för semifinalspel, mot antingen Bollnäs eller Edsbyn.

– Det är ett väldigt suget Villa Lidköping som kommer att kliva ut på isen ikväll. Vi hade otroliga förutsättningar senast på Isstadion men det ska ändå bli skönt att komma in och spela igen. Jag tror att vi gynnas mer av det än vad Motala gör, speciellt med det spelet som vi har, säger Johan Esplund och fortsätter:

– Sedan så märks det att alla är spelsugna. Det märkte man igår på träningen, vilken fart.

Kvällens match är den första i Sparbanken Lidköping Arena sedan Villa avslutade seriespelet mot Hammarby. Villa Lidköping siktar på att avsluta kvartsfinalserien ikväll men som vanligt så krävs det ödmjukhet och tålamod mot ett hungrigt motstånd, med allt att vinna.

– Dom har gjort en bra säsong, med den truppen som dom har. Dom hade skador på bra spelare och fått ta in spelare som inte varit med på länge. Många bra framtidsnamn i den truppen.

IFK Motala måste alltså vinna ikväll för att kvartsfinalserien ska leva vidare. Räkna med ett superladdat gäng som kommer slita enormt på alla positioner.

– Vi tänker definitivt inte ge oss. Att ställa ut skridskorna är det inte tal om. Vi ska slita till sista blodsdroppen, säger laget lagkapten, Erik Ivarsson till bandypuls.se.

 

SOR7208

 

Statistikkollen

Fem senaste matcherna mellan Villa Lidköping – IFK Motala:

IFK Motala – Villa Lidköping (1-5 | Kvartsfinal 2)
Villa Lidköping – IFK Motala (13-2 | Kvartsfinal 1)
IFK Motala – Villa Lidköping (3-3 | Elitserien)
Villa Lidköping – IFK Motala (6-0 | Elitserien)
Villa Lidköping – IFK Motala (12-3 | Elitserien)


Höjdpunkter – senast mellan lagen (1-5):

 

Matchfakta 

Match: SM-slutspelet, kvartsfinal 3:5
Lag:
 Villa Lidköping BK – IFK Motala
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 19.00
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering:
 VLBKLIVE >>
Direktsändning:
 BANDYPLAY >>
Direktsändning: RADIOSPORTEN >>
Biljettförsäljning: KÖP DIN PLATS HÄR >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln