FAB9877

Ikväll kommer Edsbyn på besök – dags att starta igång semifinalspelet

Herrlaget vill ha semifinalrevansch – ikväll kommer regerande svenska mästarna på besök: ”Det är alltid så otroligt små detaljer”

Villa Lidköping vann tre raka kvartsfinaler mot IFK Motala och har sedan en vecka tillbaka fått gå och längta efter semifinalspelet. Ikväll smäller det när regerande svenska mästarna, Edsbyns IF, kommer på besök till Lidköping i den första semifinalen.

– Det är alltid så otroligt små detaljer som avgör, förra säsongen var det dom som nyttjade dom otroligt bra. Dom satte mycket hörnor och nyttjade sitt vassa skytte. Den stora nyckeln i år är att försöka motverka det så mycket som det går, säger Tim Persson.

Det pratas alltid mycket om Edsbyn och deras effektivitet på fasta situationer. Det känns ibland som man kan stirra sig blind på just det, enligt Tim så är det en viktig balansgång.

– Det gäller att försöka värdera varje läge, ibland kanske man får ta en hörna emot sig och försöka käka upp den. Man ska inte rita in sig för mycket på just hörnorna men det gäller att ha en plan så att dom får så dåliga lägen som möjligt. Edsbyn är ett väldigt bra lag som kan skapa ytor på andra sätt, det gäller att vara med hela tiden.

I den sista kvartsfinalen fick Felix Pherson ett grovt matchstraff och drabbades av en avstängning på två ytterligare matcher. Kvällens ersättare, på halvpositionen, heter Tim Persson – en möjlighet som Persson ser fram emot.

– Jag spelade halv i mina ungdomsår, skolades om till mittfältare när jag kom med i ungdomslandslagen och sedan dess har jag spelat på mitten. Men jag har alltid trivts som halv, så det har varit kul att få rulla där den här säsongen. Det var nytt i början, speciellt defensivt, men den biten har jag kommit in i och nu kan jag slappna av på ett annat sätt och känner mig trygg där, säger Tim.

Edsbyn kommer till matchen med tre raka derbysegrar i kvartsfinalspelet. Bollnäs slogs ut med siffrorna, 5-1, 4-1 och 5-1.

FAB9922

Statistikkollen

Fem senaste matcherna mellan Villa Lidköping – Edsbyns IF:

Edsbyn – Villa Lidköping (2-4 | Elitserien)
Villa Lidköping – Edsbyn (5-2 | Elitserien)
Villa Lidköping – Edsbyn (7-2 | Svenska Cupen)
Edsbyn – Villa Lidköping (5-3 | SM-semifinal 4:5)
Villa Lidköping – Edsbyn (3-5 | SM-semifinal 5:5)


Höjdpunkter – senaste mötet mellan lagen (2-4):

 

Matchfakta 

Match: SM-slutspelet, semifinal 1:5
Lag:
 Villa Lidköping BK – Edsbyns IF
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 19.00
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering:
 VLBKLIVE >>
Direktsändning:
 BANDYPLAY >>
Direktsändning: RADIOSPORTEN >>
Biljettförsäljning: KÖP DIN PLATS HÄR >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln