FAB0977

Villa Lidköping vann den första semifinalen inför storpublik

Villa Lidköping en match närmare finalen i Uppsala: ”Idag kändes det riktigt bra”

Semifinalserien är i gång och första mötet mellan Villa Lidköping och Edsbyn slutade med 5-1 (2-1) till hemmalaget. En skön inledning för Lidköpingskillarna inför kommande bortamatch på lördag. ”Känns jättebra efter en tuff match” pustade Villas målvakt Jesper Thimfors.

Edsbyn inledde matchen väldigt imponerande. Villa hade inte bollen mycket första kvarten utan bortalaget rullade boll och åkte mycket skridskor och fick till några riktigt vassa avslut inledningsvis som Thimfors klarade.

-Hade väl inte jättemycket att göra men det gäller att vara med när det väl kommer någonting, men idag kändes det riktigt bra, sa en blygsam Thimfors.

Trots en offensiv inledning av Edsbyn var det hemmalaget som tog ledningen. Efter kvarten siktade Joakim Andersson på mål och returen satte Martin Karlsson.

Villa var grymt effektiva på sina avslut i första halvlek. Trots att Edsbyn matade på att rulla boll satte Villa sina chanser. David Karlsson kunde utöka till 2-0 efter dryga 20 minuter när han fick friläge med Anders Svensson i Edsbyns mål. Anders räddade men David placerade returen på rätt sida om målvakten.

Innan halvleken var slut reducerade Edsbyn när Hans Andersson slog en diagonalpass till Mattias Hammarström som tog ett avslut mot ett stillastående Villaförsvar. Skottet satt stenhårt i krysset.

Stämningen bland de 4206 på läktaren var på topp denna kväll.
-Riktigt bra drag i Arenan ikväll, fortsatte Thimfors. Härligt när publiken är med oss hela vägen.

Och stämningen blev ju inte sämre när Johan Esplund utökade ledningen när han drog på skott som rasslade till i nätet, 3-1.

Betydligt bättre inledning av Villa i andra halvlek, bättre fart och betydligt mer bollinnehav. Målvaktskriget var i full gång mellan Thimfors och Svensson, de stod för flera riktigt snygga parader.

-Det är skönt när man får till det och kan hjälpa till.

Edsbyn gav inte upp och efter 70 minuter tog de time-out. Men den gav dessvärre ingen utdelning för bortalaget. Istället fick Martin Karlsson till ett riktigt härligt lyft till Joakim som sällan missar i ett sådant läge och kunde sätta 4-1. Men Martin var inte nöjd med det. 5-1 kom från just Martins klubba när han dribblade fram och laddade iväg ett läckert skott.

Slutresultatet 5-1 i första semin är en skön andhämtning för Villa i detta bäst av fem matcher långa slutspelet. På lördag är det ny drabbning uppe i Edsbyn och då får vi se hur Edsbyn laddat om för att hålla semin levande.

Ett extra plus idag måste ges till Joel Broberg som slet över hela banan.

 


Målskyttar:

1-0 Martin Karlsson 17
2-0 David Karlsson 21
2-1 Mattias Hammarström (Hans Andersson) 27
—–HALVTID—–
3-1 Johan Esplund (Johan Löfstedt) 51
4-1 Joakim Andersson (Martin Karlsson) 79
5-1 Martin Karlsson (Joel Broberg) 81

Matchfakta:

Hörnor:
Villa Lidköping: 5
Edsbyns IF: 6

Utvisningar:
Villa Lidköping: 1×10
Edsbyns IF: 1×10

Laget:
Målvakt:

Jesper Thimfors

Försvar:
Martin Johansson
Martin Andreasson
Ludvig Johansson
Petter Björling
Tim Persson

Mittfält:
Johan Esplund
Jesper Eriksson
Martin Karlsson

Anfall:
David Karlsson
Joel Broberg

Avbytare:
Johan Löfstedt
Joakim Andersson
William Arvidsson (Jr)
Sune Gustafsson (Jr)
Jon Karlsson (RMV)


Matchreferat: Gabrilla Fernhag
Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln