SOR8815

Tålamod ska ge framgång för Victor Petersson som är klar för två nya år med Villa Lidköping

”Är glad över att klubben tror på mig”

Victor Petersson är en av många som fostrats via projekt 16 till A-lag – nu står det klart att Villa Lidköping och Victor fortsätter tillsammans i minst 2 säsonger till.

– Att få fortsatt förtroende känns jättebra såklart, är glad över att klubben tror på mig, säger Victor.

Victor kom till Villa Lidköping inför gymnasiet, då ifrån moderklubb Åby/Tjureda. Att Åby nu tagit steget upp till Elitserien betyder dock inte att Victor flyttar hem igen. Han gillar istället att varje dag få träna med landets bästa spelare, samtidigt som han fått mycket speltid i Allsvenskan med Lidköpings AIK.

– Min utveckling den här säsongen tycker jag har varit bra, kombinationen av att träna med dom bästa och sedan få mycket speltid i både Lidköpings AIK och Villas J20 har fungerat bra för mig. Jag har lyckats hålla en hyfsat jämn form hela säsongen, vilket är något jag tycker är viktigt.

Inför förra säsongen skrev Victor Petersson på sitt första kontrakt med Villa Lidköpings A-lag och idag kan han titulera sig som svensk mästare.

Med två nya år på kontraktet, kan nu Victor fokusera på att växa ännu mer som spelare och göra allt för att nå sina personliga mål.

Vad ser du för utmaningar kommande säsong?

– Den största utmaningen kommande säsongen är självklart att ta en plats i A-laget och det är ju målet med säsongen. Jag vill vara där och kunna tillföra med det jag är bra på, svara Petersson.

Blir man någon gång stressad över att man vill ha mer speltid?

– Jag ser det inte så. Det som blir viktigt för min framtid är att jag fortsätter att träna hårt och har tålamod, jag måste låta chanserna komma utan att stressa fram dem, avslutar Victor.

Klubbchef, Jonas ”Sparris” Johansson tror på en ljus framtid tillsammans med Victor:

– Härligt att fortsätta tillsammans med våra egna talanger som har fostrats i projekt 16 till A-lag. Först Sune Gustafsson och nu Victor. Vi tror stenhårt på Victor och även om det inte har blivit så mycket speltid i Elitserien så ser vi en positiv utvecklingskurva, både på träning och i Allsvenskan med Lidköpings AIK.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln