DSC 1225

Martin Karlsson blir ny lagkapten för moderklubben

Kapten Karlsson lever vidare – Martin Karlsson blir ny lagkapten för moderklubben

Villa Lidköpings herrlags ledarstab har utsett David Karlssons efterträdare. Ny lagkapten för blir Martin Karlsson som nu alltså är lagkapten i sin egen moderklubb.

– Det är en hedersam roll och att jag får vara kapten i min moderklubb är förstås stort för mig, säger Martin Karlsson.

Martin är som sagt fostrad i Villa Lidköping och får nu ett stort ansvar i klubben som ligger honom varmast om hjärtat. Han tar över bindeln efter David Karlsson.

– Jag tycker David har varit en jättebra lagkapten och jag kommer nog försöka efterlikna mycket som han har gjort. Men samtidigt vara mig själv och inte ändra på något, det är ändå därför jag har fått det här uppdraget.

Martin är 23 år och född 1996, han hör alltså till en av de yngre spelarna i laget – men att åldern skulle påverka honom som lagkapten, tror han inte.

– Klart det finns vissa som kanske tycker att en lagkapten ska vara äldre. Men det är inget jag tänker på och jag tror inte dom andra i laget tänker så heller. Vi har alltid högt i tak i omklädningsrummet och alla får prata så jag kommer inte bete mig annorlunda där bara för att jag är kapten.

Hur viktig är relationen med huvudtränaren?

– Klart den är jätteviktig, men jag och Johan Sixtensson har en jättebra relation, vi går bra ihop och har känner varandra väl. Jag har haft Johan som tränare under nästan hela min seniorkarriär, så vi kommer gå bra ihop och kunna ha bra snack med varandra.

mk

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se