FAB0085

Damlaget bygger vidare med kontinuitet – en spelare ut och en ny in: ”Vi har fått en bra mix”

Sara Bergvall ut. Camilla Andersson in. 
Villa Lidköpings damlag får bygga vidare med kontinuitet och en trupp som nästan är identisk med säsongen som gick.

– Vi har fått en bra mix med egna spelare, både rutinerade och icke rutinerade samt bra med spetskompetens utifrån, säger Villas klubbchef, Jonas Johansson.

Med två säsonger i landets högsta serie så har Villa Lidköping byggt på sig rutin och erfarenhet, att man också får behålla nästan hela truppen är förstås oerhört viktig.

– Kontinuiteten ser vi som väldigt avgörande. Det är klart att man bara kan utvecklas och blir bättre om man som lag får vara mer tillsammans och behålla de spelarna som man redan byggt upp något med, säger Jonas.

Under lagets första Elitseriesäsong så missade man precis slutspelet. Säsong nummer två blev betydligt längre när man tog sig ändra fram till semifinalspelet, där föll laget mot Västerås som sedan blev svenska mästare.

Nu har en ny säsong startat och laget tränar hårt för att ta ytterligare ett kliv, vilket blir att spela säsongens sista match på Studenternas IP.

– Det känns otroligt bra nu när vi är igång. Vi hade ganska stor omsättning i truppen inför säsongen som gick så det känns skönt nu att vi får jobba vidare med den här gruppen som tog stora kliv och gjorde det riktigt bra under säsongen, säger Jonas och fortsätter:

– Kan vi skruva upp det vi redan har, några procent till så kan vi vara med och utmana om en finalplats.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln