39206349 2113014648773127 450287785811640320 o

Dags för sommarens höjdpunkt – idag startar Sommarbandyskolan

Idag startar Sommarbandyskolan – upplaga 9: ”Intresset har varit fantastiskt”

För 9:e året i rad så samlas drygt 300 ungdomar från Sverige, Norge, Finland och Ryssland, för att träna på is, barmark, utföra olika aktiviteter, lyssna på föreläsningar samt åka till Skara Sommarland.

Idag startar den första lägerveckan och det är 144 barn- och ungdomar som startar igång en ny bandysäsong men även träffar nya kompisar.

– Äntligen är det dags igen, förra säsongen var riktigt härlig så man har gått runt och väntat på att få starta igång igen. Årets läger är fullbokat, så intresset har varit fantastiskt, säger Sofia Hauge, ansvarig för lägret.

Lägret pågår under två veckor och varje vecka avslutas med internmatcher. Nyheten förra säsongen var en åktur till Skara Sommarland, en mycket uppskattad resa som fortlöper även den här sommaren.

39119399 2113012362106689 4876353009992335360 o

– Vi jobbar alltid hårt för att utveckla våra arrangemang och att vi fick möjlighet att ta med deltagarna till Skara Sommarland, har verkligen varit uppskattat. Vi vill även att alla ska trivas hos oss och jobbar därför stenhårt med att grupperna ska fungera bra tillsammans med våra fantastiska ledare som alltid ställer upp, säger Jonas ”Sparris” Johansson, klubbchef.

Nu väntar alltså sex dagar med isträning, barmarksträning, föreläsningar och olika aktiviteter, allt för att få en kanonstart på en ny bandysäsong. Bara möjligheten att få spela bandy mitt i sommaren ger en stor fördel när sedan säsongen startar på riktigt för ungdomarna i klubblagen.

Följ lägret på sociala medier

Du kan alltid följa lägret på våra sociala medier, där hittar du bilder och videos från vad som händer i och kring Sparbanken Lidköping Arena.

Instagram >>
Twitter >>
Facebook >>

Har du bilder från lägret? Lägg upp din bild på sociala medier och tagga med #VLBKSOMMARBANDY19


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se