FAB2506

Herrlaget visade spelglädje och vann stort mot nykomlingen – vann mot AIK med 11-4

Villa Lidköping vann säsongsstarten på ett övertygande sätt – trots tre spelare på landslagsläger: “Alla deltar och alla vill vara med”

På onsdagskvällen spelade herrlaget sin första träningsmatch efter guldet i fjol. På besök var nykomlingen från Solna, AIK Bandy och matchen den slutade 11-4.

-Det gick lite för fort i början, det märktes att alla var spelsugna och huvudet hamnade lite efter. Men sedan tycker jag vi tog tag i det och gör en fantastiskt fin match, speciellt första halvlek, säger Martin Arvidsson efter matchen.

Ja för vilket målfyrverkeri det blev under de inledande 45 minuterna. Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen från start och det märktes som sagt att det var ett spelsuget gäng med oerhört många fyspass i ryggen.

Jesper Eriksson öppnade upp målskyttet och två minuter senare gjorde kvällens målmaskin, Joakim Andersson 2-0 på passning av Petter Björling.

Det var ett disciplinerat försvarsspel blandat med sylvassa omställningar och spelkombinationer. Efter trettio spelade minuter stod det 3-1 till hemmalaget och därefter expoloderade det. AIK försökte att få ordning på sitt spel men fick absolut ingen utdelning under de sista 15 minutrarna av det första halvleken. Det var istället hemmalaget som gjorde 5 snabba mål.

I den andra halvleken blev det jämnare resultatmässigt men spelet var det Villa Lidköping som styrde för det mesta. Solnalaget fick göra 8-2 men Villa drog ifrån till 11-2 innan bortalaget kunde avsluta matchen med två mål.

Matchen slutade 11-4 och Villa Lidköping kan bocka av säsongens första träningsmatch. Lite extra kul var att Theo Lewerin, juniorspelare, fick debutera.

-Han gör det jättebra idag, han har varit stabil och bra på våra träningar under försäsongen och tar steg hela tiden. Det är kul när spelare som honom tar chansen när dom får den, säger Arvidsson.

FAB2593


Målskyttar:

1-0 Jesper Eriksson 5
2-0 Joakim Andersson (Petter Björling) 7
3-0 Joakim Andersson (Felix Pherson) 23
3-1 Christian Frohm 27
4-1 Jesper Eriksson (Johan Esplund) 35
5-1 Joakim Andersson (hörna) 37
6-1 Johan Löfstedt (Johan Esplund) 40
7-1 Joakim Andersson (Albin Thomsen) 43
8-1 Albin Thomsen (Joakim Andersson) 45
—–HALVTID—–
8-2 Alexandr Kim (Pavel Ryazantcev) 48
9-2 Joakim Andersson (Petter Björling) 53
10-2 Johan Löfstedt (Jesper Eriksson) 63
11-2 Johan Löfstedt (Johan Esplund) 71
11-3 Kalle Lempinen (Dmitrij Loginov) 76
11-4 Pavel Ryazantcev (hörna) 85

Publik: 806

Hörnor:

Villa: 7
AIK: 7

Utvisningar:

Villa: 0x10
AIK: 1×10


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se