FAB0893

Stjärnfyllt solnalag på besök – Löfstedt motiverad för att spänna musklerna mot nykomlingen

Säsongsstart mot stjärnfyllt AIK – nykomlingen som spetsat till truppen rejält: ”Kul med ett nytt ansikte med flera nya spelare”

I kväll ska herrlaget, för första gången den här säsongen, spänna musklerna och man gör det mot en intressant nykomling i form av AIK Bandy.

– Vi har inte pratat jättemycket i detalj om matchen utan har bestämt att vi ska jobba hårt för varandra, det var lite av vårt signum förra säsongen. Sedan är det tidigt på säsongen så det kommer komma bra och dåliga perioder, vi ska försöka ha så många bra perioder som möjligt och de dippar som kommer ska vi hålla så korta som möjligt, säger Johan Löfstedt som gör sin andra säsong i Villa Lidköping.

Solnalaget kommer till Lidköping med flera världsspelare, ett lag med spelare från Sverige, Ryssland och Finland. Solnalaget har värvat friskt, bland annat ryska landslagsspelare i form av Pavel Ryazantsev och Aleksandr Kim samt en av Sveriges främsta målskyttar genom tiderna, Patrik Nilsson.

– Det ska bli kul att få möta AIK, ett nytt ansikte som man inte har mött och flera nya spelare, det är en liten extra morot att starta mot just AIK.

Parallellt med träningsmatchen så är Sveriges herrlandslag på plats i Ryssland för ett träningsläger. På plats där finns Villa Lidköpings lagkapten Martin Karlsson, vänsterbacken Ludvig Johansson samt Joel Broberg.

Hur påverkar det er?

– Klart att det påverkar med tre spelare borta. Men vi har ändå en så pass bred trupp så vi kan ställa upp ett mycket bra lag på banan.

SOR4972Herrlagets nya lagkapten, Martin Karlsson – saknas pågrund av landslagsläger.


Tätt mellan matcherna

Med start från nu blir det tätt mellan träningsmatcherna. Fem matcher ska avklaras innan det är dags för Svenska Cupen i Lidköping.  

Efter semestern så har vi tränat ihop i fyra, fem veckor. Man är lite less på att bara träna och träna. Nu vill vi få ett litet avstamp så att vi får lite annat att prata om och analysera, säger Johan.

Ser du någon skillnad mellan dina två försäsonger i Villa Lidköping?

– Det är en bättre nivå överlag, på allt. Men det är ju inte så konstigt eftersom vi har spelat ihop oss och är mer trygga i vår miljö. Det känns som att alla är lite mer avslappnade och det känns som att vi är på en högre nivå nu, jämfört med samma tid i fjol.

Johan påpekar att laget har tränat väldigt hårt det senaste och även under semesterperioden. Det är alltså viktigt att som spelare ha tålamod, fysiskt så går det mycket upp och ner beroende på hur ner-tränad man är.

– Det är mest fysiskt som det känns upp och ner. Vi har tränat hårt under en lång period, mycket fys kombinerat med isträning. Personligen känner man det i kroppen och det gör att man varierar ganska mycket på isen. Det gäller att ha tålamod med det man gör nu.

 

Nykomlingen slog mesta mästarna

Solnalaget har värvat friskt och startade säsongen med att knäppa Västerås på näsan. Seger med 5-3 i ABB Arena.

Det var skönt att få ett kvitto på att vi är med trots att vi är nedtränade och saknade fyra spelare. Att besegra fjolårets finalister är bra för truppen men vi behåller fokus och arbetar på enligt plan, säger AIK:s tränare Andreas Bergwall till klubbens digitala kanaler.

På frågan om kvällens uppgift svara han så här:

– Det blir inte svårare än så här. Villa vann både World Vup och SM i fjol och är därmed laget att slå. Nu handlar det om en träningsmatch men AIK vill snabbt möta alla de bästa lagen för att mäta våra krafter.

AIK kommer, likt Villa Lidköping, med ett par spelare på frånvarolistan.

– Fyra eller fem spelare är borta i kväll men vi spelar alltid med bästa laget, avslutar den före detta stjärnmålvakten.

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Petter Björling – Martin Andreasson – Martin Johansson – Sune Gustafsson – Felix Pherson
Johan Esplund – Jesper Eriksson – Johan Löfstedt
Joakim Andersson – Albin Thomsen

Avbytare: Tim Persson, William Arvidsson, Victor Petersson, Theo Lewerin (Jr), Jon Karlsson (RMV).

Matchfakta 

Match: Träningsmatch 1
Lag:
 Villa Lidköping – AIK Bandy
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 19.00
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>
Direktsändning:
 BANDYPLAY >>
Entré:
50% på entrébiljetten & säsongskortet ger dig fri entré


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln