FAB1813

Fin start på välgörenhetssäsongen tillsammans med MOD

Ispremiären gav både ekonomiskt stöd och ställningstagande till Mer Organdonation – en lyckad start på säsongen: ”Det känns så genuint och äkta i Lidköping”

I flera säsonger har Villa Lidköping valt att ta ställning i samhället. Varje säsong engagerar klubben sig i ett välgörenhetsprojekt och den här säsongen är det extra fokus på MOD (Mer Organdonation).

– Vi tycker att vårt samarbete tillsammans med Villa är fantastiskt. Det är alltid en härlig stämning och det känns så familjärt när vi kommer till Lidköping. Det finns den stolthet där som inte riktigt går att sätta fingret på, säger Peter Carstedt som är organistionsansvarig.

Förutom att starta en ny säsong tillsammans så var också en viktig del i ispremiären, att bidra till MOD:s fina arbete.

– Vi arbetar ju utan något statligt stöd så givetvis är det viktigt att vi får ekonomiskt stöd. Men vi är framförallt väldigt glada över att vi fick påminna folk om hur viktigt det är att ta ställning, berättar Peter.

Under kvällen samlades det in 16 052 kr, drygt 100 personer tog ställning och väldigt många visade en tacksamhet över att bli påminda om vikten av att ta ställning.

Peter berättar:

– Hela ispremiären andades en härlig stämning och vi fick samma bemötande med dom som vi pratade med. Det var väldigt många som berättade hur glada dom var att bli påminda om frågan gällande organdonation. Det fanns också en nyfikenhet och en stor tacksamhet.

Vidare i samarbetet med MOD så kommer Villa Lidköping, likt förra säsongen, att anordna #Välgörenhetsmatchen den 4 december. Då kommer MOD på besök igen och finns på plats för dig som har frågor eller är nyfiken på organisationens arbete.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

0

Din varukorg