9DC9A37B 93E8 4970 B426 BD1740D02DB9

Herrlaget får känna på premiärmotståndet redan ikväll

Premiärmotståndet på besök – Vetlanda kommer till Lidköping för ny träningsmatch: ”Ska bli intressant”

I kväll ska herrlaget, för fjärde gången den här säsongen, spänna musklerna och man gör det mot samma lag som kommer tillbaka i Elitseriepremiären – Vetlanda BK.

Matchen startar 19.00 men Sparbanken Lidköping Arena den öppnar 18.00. Joel Broberg missar matchen på grund av skada och Martin Johansson vilar på grund av sjukdom.

– Det ska bli intressant att få möta Vetlanda ikväll, dom har lite nya spelare den här säsongen, säger lagkapten, Martin Karlsson.

En stark återvändare till Vetlanda är Pontus Blomberg, en egen Vetlandaprodukt som förra säsongen spelade i huvudstaden tillsammans med Hammarby. En säsongs som kantades med skador.

Till Vetlandas hemsida säger Pontus så här inför kvällens match:

– Villa är svenska mästare och det tuffaste motstånd vi kan möta i Sverige. Men precis som resultatet mot Nässjö (9-1) inte spelade någon roll ska vi inte fästa vikt vid resultatet mot Villa. Vi kommer testa en del saker för att se vad som funkar och om det är något som inte funkar. Att spela tre matcher på kort tid kommer ge oss bra chanser att testa saker och utvärdera.

Förutom Pontus så innehåller även bortalagets spelartrupp en hel del nytt, med flera yngre spelare, samt tre finska spelare.

För hemmalaget så är det nu flera matcher på kort tid. Med tre träningsmatcher i ryggen fortsätter nu säsongsstarten med kvällens match mot Vetlanda, söndagsderby mot IFK Vänersborg (19.00) och sedan Svenska Cupen 2019 (Lidköping).

-Det är tätt med matcher och nu kommer vi kliva in i, det vi kallar ”gröna veckor”, med lite lättre träning inför Svenska Cupen. Vi ska försöka formtoppa den helgen och vara riktigt heta. Vi ska göra allt för att ta tillbaka den titeln, säger Martin.

Läs mer om Svenska Cupen här >>

Restaurang 1934 är öppen från 18.00 och vi har kiosker med försäljning av dryck, godis och fika.

Vi säljer även 50/50-lotter där en lycklig vinnare presenteras efter halvtidsvilan.

 

Matchfakta:

Match: Träningsmatch 4 (18 september)
Lag: Villa Lidköping – Vetlanda BK
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 19.00
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>
Entré: 50% på entrébiljetten & säsongskortet ger dig fri entré. Även fri entré för dig mellan 0-12 år (i målsmans sällskap).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln