FAB3476

Martin Johanssons säsong räddad – här är skadeläget i Villa Lidköping

Ovanligt men bra besked för Martin Johansson – ingen korsbandsskada: ”Vi siktar på 4-6 sex veckors rehabilitering”

Det var i samband med öppningsmatchen i World Cup som Martin Johansson fick lämna isen på bår och sedan vidare till sjukhus. Nu har vi fått beskedet att Martins säsong inte är i fara.

– Det är klart att det känns skönt, läkarna har varit osäkra och det har diskuterats allt från korsband och ledband till en meniskskada. Nu har vi fått ett besked och det var som tur är positivt, säger Martin Johansson.

Vi träffar Villa Lidköpings lagläkare, Bjarne Paulsson, som berättar mer om Martins skada:

-Det är ingen korsbandsskada, meniskskada eller ledbandsskada. För att summera skadan så handlar det först om en blödning på vadmuskeln på baksida i knävecket och även en stukning med ett uttjänt ligament där vadbenet möter knäleden.

Hur ser rehabiliteringstiden ut?

-Eftersom det här är en mycket ovanlig skada, så kan det vara svårt att säga men det är ingen allvarig knäskada som liknande skador brukar vara 4-6 veckors rehabilitering. Alltså är verkligen inte säsongen körd, vilket är ett jättebra besked, berättar Bjarne.

Fystränare Gustav Fabiansson kommer, som vanligt, att lägga upp en rehabplan för Martin och övriga spelare som finns på skadelistan. 

 

Klubbdirektör Jonas Johansson om skadeläget i stort:

Villa Lidköping har en del skador just nu och här är senaste uppdateringarna gällande dam- och herrtruppen.

HERR:

Petter Björling (Skadad i World Cup): En blödning/knäkaka, vilket gör resulterar i 14 dagars frånvaro.

Johan Löfstedt (Skadad i World Cup): Revbensfraktur vilket betyder 4-5 veckors vila, borta första tre-fem omgångarna.

Martin Johansson (Skadad i World Cup): Läs ovan, 4-6 veckors rehabilitering.

Jesper Eriksson (Skadad i World Cup): Inflammerad sena i foten, ingen fara för seriepremiär men kräver en veckas vila.

Joel Broberg (Skadad under landslagssamling i september): Joel är tillbaka och inte fått några återfall efter helgens cupspel. Tränar för att ta ikapp en månads frånvaro.

 

DAM:

Frida Wiklund (Skadades under Svenska Cupen i september): Hämtades med ambulans mot KS Bandy i Svenska Cupen, nu 10 dagar senare är hon utskriven det är någon form av kraftigt ryggskott. Frida träffar Gustav Fabiansson (Fysioterapeut) idag och sätter upp en rehabplan. Borta tillsvidare, förhoppningsvis tillbaka vid jul.

Matilda Svenler (Skadad under Svenska Cupen i oktober): Matilda fick en smäll mot Västerås – ovanför knäet. Hon ska träffa Gustav Fabiansson (Fysioterapeut) i eftermiddag men det befaras likt Petter Björling, en knäkaka och 14 dagars vila.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln