FAB3485

Villa Lidköping storfavorit till nytt guld – elitserielagen tippade i samband med upptaktsträffen

Elitseriens upptaktsträff är avklarad – tränarna och spelarna sätter favoritskapet på Villa Lidköping

När elitseriens herrspelare och tränare samlades i finalstaden, Uppsala så pekades Villa Lidköping ut som stor favorit till att försvara SM-titeln. Av de totalt 14 lagen så tippar 9 av dem på Villa Lidköping.

Först upp på scen under torsdagslunchen var just Villa Lidköping. Nytt för den här säsongen var att de övriga elitserietränarna fick ställa frågor till lagen på scen.

Johan Sixtensson fick frågan från Michael Carlsson, hur nöjd han var med försäsongen?

– Vi är hyfsat nöjda, vi började på en högre nivå den här säsongen med ett enormt bra tempo på träningarna. Ibland har det nästan blivit för högt och lite mycket tuta och köra, något som vi tog med oss in i vissa försäsongsmatcher. Vi kom ifrån vårt spel med våra kombinationer. Vi har även haft lite skador som oroat oss.

Villa Lidköping som vann sitt historiska SM-guld i fjol kommer till den här säsongen som mästare.

– Vi har absolut ingen mättnadskänsla, det är klart att vi vill vinna igen och att få känna en ren glädje. Det var mycket utandning när domaren blåste av finalen senast, det tog ett tag innan man kände glädjen över vad som faktiskt hänt, säger Johan Sixtensson.

 

David ut och Albin in

Till den här säsongen saknar Villa Lidköping sin främste målskytt genom alla tider, David Karlsson. Tillbaka i Villa efter 3 år i Sandviken är istället Albin Thomsen som stod för en fin insats i World Cup.

-Det är klart att man kommer sakna David i flera matcher men nu får vi andra ta ytterligare ett steg. Vi mittfältare kan göra något extra samt att vi får hitta lite nya hörnskyttar och hörnvarianter. Sedan tycker jag att en spelare som Albin Thomsen har varit grym hittills och det finns mer att hämta där.

 

Favorittippat av övriga klubbar

Traditionsenligt så fick alla klubbar tippa finallagen samt en SM-guldvinnare under upptaktsträffen i Uppsala.

Totalt tippade 13/14 lag att Villa Lidköping kommer spela final i mars 2020 och 9 av dem tror att Villa står som segrare.

Summering: Villa Lidköping (9 guldröster), Edsbyn (3 guldröster), Bollnäs (1 guldröst), Västerås (1 guldröst).

– Det är många intressanta lag som vill utmana och slå oss på fingrarna, kanske ännu mer än förra säsongen. Ligan har varit riktigt, riktigt bra i två år och det är väldigt öppet vem som kan vinna. Om du tar dig till semifinal så är det otroligt små marginaler som avgör, avslutar Sixtensson.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln