FAB2544

Herrlaget åker till Edsbyn för tidig seriefinal

Tidig seriefinal att vänta mot Edsbyn på fredagskvällen: ”Det krävs en maxprestation för att slå Edsbyn”

Villa Lidköping har öppnat Elitserien med två raka segrar. Först mot Vetlanda och på onsdagskvällen besegrades Hammarby med 5-1.

– Vi tog ett steg framåt mot Hammarby, framförallt defensivt, där var vi oerhört stabila. Hammarby kom inte nära mål särskilt många gånger, säger huvudtränare, Johan Sixtensson.

Vad tycker dom om offensiven?

– Där tar vi små steg framåt hela tiden, jag tycker inte riktigt att vi har det flowet som vi vill ha men samtidigt så har vi mött motståndare som backar hem rejält. Då handlar det mer om att trötta ut dom, det går inte stirra sig blind på att bara köra, lagen har tillräckligt bra individuell kompentens för att kontra sönder oss.

På fredagskvällen väntar en av säsongens tuffaste, om kanske inte den tuffaste bortamatchen. Edsbyns i Svenska Fönster Arena med start 19.00.

Det är ett Villa Lidköping som åker dit med bra bilder.

-Vi har bra bilder från Edsbyn, vi har gjort bra matcher där i både serien och slutspelet de senaste åren och vi tror stenhårt på oss själva. Men det kommer att krävas en maxprestation, Edsbyn är i stöten. Dock vet vi att vi är bra på att höja oss när det blir matcher av denna karaktär, säger Johan.

Edsbyn har likt Villa, startat seriespelet med två raka segrar. Först besegrade laget Broberg/Söderhamn med hela 10-1 och sedan vann man mot Sandviken med stabila 6-1. Med andra ord, ett Edsbyn i god form.

-Edsbyn går rätt högt i sitt defensiva spel men sedan jobbar alla stenhårt hemåt. Det är framförallt två lag som båda vill ha mycket boll och gillar att gå till anfall så det brukar bli öppna och trevliga matcher. Sedan är det ju en tidig seriefinal.

Något att ta hänsyn till är Edsbyns vassa skytte. Ett anfallsvapen som laget har är hörnor.

Pratar ni något om att försöka undvika hörnor mot just Edsbyn?

-Njae, risken är att om man börjar prata om det så kanske man börjar undvika att gå in 100% i situationen och dom har flera starka spelare som är duktiga att ta sig fram på kortlinjen. Speciellt nu när även Simon Jansson finns med i bilden, det handlar mer om att få stopp tidigare vid kanterna.

FAB2607

 

Senaste inbördes i Edsbyn (Elitserien):

Edsbyn – Villa Lidköping 4-8 (2019)
Edsbyn – Villa Lidköping 2-4 (2019)
Edsbyn – Villa Lidköping 5-3 (2018)
Edsbyn – Villa Lidköping 6-4 (2018)
Edsbyn – Villa Lidköping 1-3 (2018)

Matchfakta 

Match: Elitserien 2019/20, omgång 3
Lag:
 Edsbyn – Villa Lidköping
Var: Svenska Fönster Arena
Tid: 19.00
Liverapportering: ELITRAPPORT >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se