IMG 2498

F12 vann världens största flickbandycup – Frida Bandycup 2019

Villa Lidköping vann för tredje året i rad Frida Bandycup: ”Otroligt starkt”

Villas flicklag har återigen genomfört en fantastisk Frida Cup. För 3:e året i rad stod åter ett Villa lag som segrare. I år var det Villa F12 (f08) som gick obesegrade genom Frida Cup i F12-klassen (fyra segrar och en oavgjord) med en imponerande målskillnad 25-4.

Laget inledde med tre matcher under lördagen med klara vinster emot Finspång, UNIK och Västerstrand. Söndagen började med seriefinal mot Västerås SK som slutade oavgjort, där tjejerna tyvärr tappade en 1-0 ledning i slutminuten. I sista matchen säkrades dock Cup guldet med en stabil 7-0 seger över Mölndal.

IMG 2469

Silver för F10 och F11

I både F11 och F10 klassen stod Villa tjejerna för starka insatser och båda lagen tog silver. F11 (f09) som vann sin klass förra året, vann fyra av sina fem matcher men fick se sig besegrade mot Skirö, som till slut stod som segrare och tog revansch från i fjol.

För F10 var det, för många, första bandymatcherna i karriären efter endast ett par genomförda is-pass.

-Vi fick se en fantastisk glädje, vilja och beslutsamhet hos tjejerna, säger Markus Hjortenhed efter turneringen.

Även F10 vann fyra av sina fem matcher, den enda förlusten kom mot Surte-Kareby som till slut stod som segrare i F10.

F13 med stark insats

Även F13 gjorde en mycket stark insats. I gruppspelet slutade laget fyra, men slog sedan ut en av gruppettorna, Surte-Kareby, i åttondelsfinalen och tog sig till A-slutspel. I kvartsfinalen blev det, efter en mycket jämn och spännande match, tyvärr respass mot norska Solberg efter förlust med 1-2.

-Otroligt starkt av alla lagen då de endast haft 3-4 is-pass i benen såhär tidigt inpå på säsongen, avslutar Markus.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln