FAB7810

Martin Karlsson redo för comeback ikväll mot AIK Bandy

Lagkapten Karlsson tillbaka efter sin hjärnskakning – bortamatch mot AIK ikväll: ”Kan blixtra till när som”

Dramatik på hög nivå. Johan Esplunds drömmål avgjorde finalreprisen. Bandygodis i Sparbanken Lidköping Arena. Välj vilken rubrik ni vill men en sak är säker, herrlaget kommer till kvällens match med energi efter tisdagens hemmaseger mot Västerås med 5-4.

– Jag är väldigt spelsugen nu och det ska bli underbart o få va med på match och hjälpa laget igen, säger Martin Karlsson som har fått stå på läktaren det senaste efter sin hjärnskakning mot IFK Motala.

Martin missade derbyt mot IFK Vänersborg och finalreprisen mot Västerås. Nu är det äntligen dags att få spela match igen när herrlaget åker till Bergshamra IP för match mot nykomlingen, AIK Bandy.

Vad krävs ikväll?

– Det krävs en oerhört fokuserad och bra inställning med fokus på att de får se ut hur som helst ikväll, så länge vi åker hem med två poäng. Det är lite så man får tänka i utematcher när vädret är lite oklart.

AIK kommer till matchen med en seger senast borta mot Elitseriens andra nykomling, Åby/Tjureda. En match som slutade 1-2.

Solnalaget har förstärkt sin spelartrupp rejält den här säsongen. Inte minst med ryska landslagsspelare i form av Pavel Ryazantcev och Alexandr Kim. I mål står ingen mindre än Andreas Bergwall och vi hittar även storskytten Patrik Nilsson i truppen.

– Vi behöver ha koll på deras spetsspelare, dom har flera stycken riktigt duktiga spelare individuellt som kan blixtra till när som. Det kommer blir tufft ikväll, säger Karlsson.

Senast lagen möttes var under försäsongen. Då vann Villa Lidköping med 11-1, dock ingen match att luta sig tillbaka på just nu då AIK ställer upp med ett helt annat lag.

Kvällens match den startar 19.00 och huvudtränare Johan Sixtensson kan välja mellan samtliga spelare utom Martin Johansson som fortfarande är knäskadad.

FAB8385

Motståndet

AIK kommer till matchen med fem inspelade poäng, två vinster, en oavgjort och fem förluster. Segrarna har kommit mot IK Sirius och senast Åby/Tjureda.

Lagets främsta målskytt heter Pavel Ryazantsev och han har gjort sex mål på sju matcher. Johan Willes är lagets bästa passningsspelare just nu på sju assist på lika många matcher.

Matchfakta 

Match: Elitserien 2019/20, omgång 9
Lag:
 AIK Bandy – Villa Lidköping BK
Var: Bergshamra IP
Tid: 19.00
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering:
 VLBKLIVE >>
Direktsändning:
 BANDYPLAY >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se