SOR0781

Matilda Svenler har skrivit på ett nytt avtal med Villa Lidköping

Landslagsstjärnan förlänger med klubben – sträcker sig över 20/21: ”Villa är den mest professionella förening jag representerat”

Hon öser in mål i Elitserien och startade med att göra fyra hattrick på fyra matcher. Hon blev även utnämnd till månadens spelare, den första någonsin på damsidan, av Bandypuls. Nu står det också klart att Matilda Svenler blir kvar i Villa Lidköping, minst två säsonger till.

– Jag trivs väldigt bra i Villa Lidköping som förening och det är bra förutsättningar här för att utvecklas som spelare. Vi har påbörjat en resa med damlaget och den vill jag vara med och bidra på även nästa säsong, säger 24-åringen.

Matilda kom till Villa Lidköping inför säsongen 17/18 och har under den tiden har både hon och klubben tagit stora kliv i rätt riktning. Ett kvitto på det är fem raka segrar, bland annat mot topptippade Skutskär, och serieledning.

-Min tid i klubben hittills har varit kanon. Både jag och laget har utvecklats och tagit kliv från förra säsongen. Bandystaden Lidköping är verkligen unik och Villa är den mest professionella förening jag representerat. Satsningen som görs här på oss damer gör mig glad, säger Matilda och fortsätter:

-Vi har inlett säsongen fantastiskt bra. Säkert bättre än vad många trott på förhand. Vi har en tuff försäsong bakom oss och har fått behålla nästan alla spelare från förra säsongen vilket har gett resultat på bandyplan.

Ja, för vilka resultat det här blivit såhär långt. Laget leder Elitserien med full pott efter fem omgångar.

Villa Lidköping vs Uppsala BoIS (12-0)
KS Bandy – Villa Lidköping (1-6)
Damlaget vs Skutskärs IF (7-4)
Skirö AIK vs Villa Lidköping (3-12)
Villa Lidköping vs Sandvikens AIK (6-3)          

Matilda har varit och är en oerhört viktig pusselbit i ett lag som varje dag bygger på sig erfarenhet och kunskap om hur man ska ta sig hela vägen. Med bland annat två VM-guld, ett VM-silver, två SM-guld, World Cup-guld och turneringens bästa spelare under VM 2018 – så kommer Matilda fortsätta att bidra med stor kunskap till Villa Lidköping.

-Vi jobbar dagligen med att utveckla vårt spel, vi har kommit en bra bit på vägen men har mycket kvar att utveckla och lära. Vi går nu in i en tuff period av serien. Just nu är vi det laget alla jagar och vill slå men det är många matcher kvar innan slutspelet och mycket kan hända på vägen dit. Men vi har en bra känsla i laget och vi har riktigt roligt tillsammans, det tror jag är viktigt.

SOR0774

Matilda Svenler startade säsongen med fyra hattrick på fyra matcher.

Villa Lidköpings klubbdirektör, Jonas ”Sparris” Johansson är givetvis glad över kontraktsförlängningen som stäcker sig över säsongen 2020/21.

-Matilda är inte bara en otroligt duktig bandyspelare utan också en bra lagkamrat och lojal föreningsmänniska. Hon kom till oss i ett tidigt skede och ville verkligen vara med på vår uppbyggnad av något nytt. Hon tar sig gärna an och delar med sig av sin kunskap till sina lagkamrater och är omtyckt av alla, säger han och fortsätter:

-För oss är det otroligt viktigt att veta om att Matilda har en långsiktighet i sitt spel hos oss. Den här kontraktsförlängningen innebär att vi kan få lite andrum i det fortsatta arbetet med etableringen av oss som topplag.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se