SOR3100 1

Anfallslöftet klar för två nya år med Villa Lidköping

Träningsmiljön ska få Albin Thomsen att ta nästa kliv – klar för två nya år: ”En proffsig organisation”

Villa Lidköping fortsätter att rusta inför framtiden och nu står det klart att Albin Thomsen fortsätter i klubben. Kontraktet är skrivet på två säsonger och sträcker sig alltså över säsongen 2021/22.

– Känns jätteroligt att få möjligheten att fortsätta i Villa i ytterligare 2 år, det var hela tiden målet för mig sedan jag kom tillbaka och det är extra skönt att ha det klart såhär tidigt, säger Albin.

Albin har de senaste tre åren studerat och spelat bandy på Sandvikens bandygymnasium. Tre år och en ryggsäck full med lärdomar senare så spelar han nu i Villa Lidköping. Något som han kommer göra i minst tre säsonger till.

– Hela organisationen är väldigt proffsig med allt runt omkring bandyn och jag trivs väldigt bra i laget både på och utanför isen, så det var ett naturligt val för mig att fortsätta.

Vad är målet för dig som spelare?

– Målet är att fortsätta utvecklas och känna att man tar kliv hela tiden, vilket jag känner att jag gör i den här miljön när jag får träna och spela med så pass bra spelare, svarar Albin och fortsätter.

– Jag kommer att fortsätta träna väldigt hårt och lägga ner jobbet som krävs. Det tror jag är en viktig nyckel för att sedan kunna växa in i spelet ännu mer.

Albin hade en fantastisk försäsong med bland annat fem mål i World Cup. Därefter kom bakslaget med en körtelfeber som tog honom ur spel under en längre tid. Nu är han tillbaka och vill som övriga i laget växla upp ett par snäpp.

– Nu hoppas vi att det är nog med skador och sjukdomar. Vi är ganska nöjda med vårt spel trots att vi inte kunnat träna eller spela med fullt manskap sedan oktober. Vi vet att vi har mer att ge.

thomsen

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson sätter sina ord på kontraktsförlängningen.

– Albin visade på försäsongen vilka kvalitéer han besitter. Dessvärre grusades inledningen av serien av hans körtelfeber men han är nu tillbaks fullt ut igen. Det är en spelare med fin fart och bra djupledsspel född -2000, som har stor potential till fortsatt utveckling och som vi tror mycket på som en av tre forwards kommande säsonger, säger Jonas och fortsätter.

– Hans tre säsonger i Sandviken på bandygymnasium har också gjort att han kommit snabbt in i vårt spel som ju har likheter med varandra. Vi ser framtiden an med ytterligare en spelare sprungen ur det egna ledet.

Läs mer:
Martin Karlsson klar för tre nya år >>
Jesper Thimfors skriver på för tre nya år >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln