FAB9970

Nio ska bli tio – men tuffast möjliga hinder i vägen

Damlaget har ett hinder kvar för att plocka bort den sista mentala spärren – regerande mästarna på besök i en ren seriefinal: ”Vi måste våga spela ut”

Ettan mot tvåan. Villa Lidköping mot Västerås. En seriefinal i Sparbanken Lidköping Arena med start 15.00.

Regerande mästarlaget kommer till Lidköping för en viktig match. Villa Lidköping har gjort sin bästa säsong sedan man tog sig till Elitserien och det enda laget man ännu inte besegrat är just Västerås.

-Det kommer krävas att vi jobbar hårt i vår defensiv samtidigt som vi vågar spela ut vår offensiv. Allt går ihop och kan vi sätta vår defensiv så ska vi blomstra ut i offensiven också, säger Rut-Lina Berner.

Hur viktigt tror du det är för det mentala att vinna mot Västerås inför fortsättningen?

-Det är klart att man alltid stärks av att vinna och Västerås är laget vi vill slå nu. Det skulle ge oss ett bra utgångsläge inför resterande del av säsongen.

Åtta segrar på nio spelade matcher, det är damlagets fantastiska facit såhär långt i Elitserien. Enligt tränare Christer Andersson så är en av nycklarna den stabila och uppoffrande defensiven.

-Den defensiven som tjejerna har visat upp det senaste är fantastisk, vi offrar oss och det ger energi till alla i laget, säger han.

Villa Lidköping har 16 poäng och Västerås har 14, Västeråslaget har dock en match mindre spelad och en bättre målskillnad. Dagen match blir alltså oerhört viktig inför avslutningen och kommande slutspel.

Vad tror du är nycklarna till den stigande utvecklingen som ni har hela tiden?

-Vi har spelat ihop oss både i vår defensiv och i vår offensiv nu under en längre tid. Det har bidragit till en trygghet och en stigande utveckling, vi är väldigt laddade för att visa det idag mot Västerås, svarar Rut-Lina. 

FAB0813

Senaste inbördes (Elitserien):

Västerås – Villa Lidköping 13-3 (2019)
Västerås – Villa Lidköping 6-5 (2019)
Villa Lidköping – Västerås 4-8 (2019)
Villa Lidköping – Västerås 4-4 (2019)
Västerås – Villa Lidköping 6-2 (2018)

Matchfakta 

Match: Elitserien 2019/20, omgång 10
Lag:
Villa Lidköping – Västerås
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 15.00
Liverapportering: VLBKLIVE >>
Direktsändning: BANDYPULS >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln