SOR2188

Tim Persson vill vässa formen inför slutspelet – ikväll kommer Åby på besök

Åby Tjureda jagar första segern – så ska Villa se till att den inte kommer ikväll: ” Vi har inte råd att underskatta”

Det har blivit dags för en av säsongens sista seriematcher på hemmaplan. Det återstår bara tre seriematcher i Sparbanken Lidköping Arena den här säsongen och ikväll ställs herrlaget mot Åby Tjureda.

– Åby jagar säsongens första seger och kommer närmre och närmre varje match som går. Vi har inte råd att underskatta något lag framöver och vi vill prestera bra bandy i varje match nu, så att vi känner att vi stegrar vår form till slutspelet, säger Tim Persson som är tillbaka i spel efter sin ljumskskada.

Hur känns det för din del efter skadan?

– Jag har inga känningar i ljumsken längre så nu är det bara att ligga i och försöka stegra den egna formen som man tappar under en skadeperiod. Men det känns som att jag tar små kliv hela tiden så jag jobbar på för att bli som bäst under slutspelet.

Villa Lidköping kommer till kvällens match med en viktig seger senast mot IFK Motala. Trots ett tvåmålsunderläge i halvtid så kunde Villa vända runt på matchen och vinna med 4-3. Tim tar med sig det defensiva arbetet, ett arbete är viktigt och kommer att bli viktigare och viktigare.

– Det var en match där vi slet hårt för varandra i defensiven. Vi fick fokusera på det ganska rejält eftersom förhållande var ganska svåra. Det är något som vi måste prioritera i alla matcher framöver nu för att kunna vinna och plocka de poäng som vi behöver.

Med 28 poäng på 19 matcher så är det Villa Lidköping som jagar Edsbyn och Sandviken. Sandviken ligger närmast på 29 poäng men har en match mer spelad, Edsbyn har 32 poäng och leder Elitserien. En seger eller kryss ikväll mot Åby Tjureda skulle ta Villa Lidköping förbi Sandviken och upp på en andraplats inför slutspurten.

– Klart att vi har bra koll på tabelläget men vi fokuserar och varje träning, samling och match på att vässa formen till slutspelet. Vi vill bara bli bättre och bättre. Sedan så är det klart att vi vill hamna topp två, det är viktigt inför kommande slutspel, säger Tim.  

Åby Tjureda kommer till kvällens match med endast en poäng på 19 matcher. Tung statistik men senaste två matcherna har man varit nära poäng. I laget hittar vi Victor Petersson som under säsongens gång gick över från Villa Lidköping till just Åby.

FAB7783

Matchfakta 

Match: Elitserien 2019/20, omgång 20
Lag:
Villa Lidköping – Åby Tjureda
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 17.00
Liverapportering: VLBKLIVE >>
Direktsändning: BANDYPLAY>>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln