14

Alexander Härndahl flyttas upp till A-truppen – kontrakteras fram till 2021

Alexander Härndahl kontrakteras till A-truppen – skriver avtal fram till 2021: ”Jag är stolt över en plats där”

Villa Lidköping har valt att flytta upp ytterligare en från sina egna led. Näst på tur är Alexander Härndahl som från och med idag står kontrakterad som spelare i herrlaget och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2021.

-Det känns jättekul att få vara med det här laget på riktigt nu. Jag är väldigt glad över kontraktet och ska ta den här möjligheten och skapa något riktigt bra, säger
Härndahl.

Alexander var en av spelarna i P19 som fick träna med herrlaget under försäsongen. En chans som ”Alex” tog på fullaste allvar och som nu har renderat i ett kontrakt med klubbens seniorlag.

– Till en början var det ju bara ett par träningspass under försäsongen. Men sedan har det bara gått bättre och bättre. Nu känns det som jag är redo för det här och det ska bli superkul.

Hur har de varit att få träna med den här kvalitén på spelare?

-Jätteroligt och utvecklande. När man dagligen får tränar med så bra spelare så finns alla möjligheter för mig att ta nya kliv i min karriär. Jag kommer göra allt för att utvecklas mer och bli en spelare som kan ta en större plats.

Alexander Härndahl spelar tillvardags på mittfältet i Villa Lidköpings P19. Han är den bolltrygg och skridskoskicklig spelare som trivs med ansvar. Ni kanske minns honom från derbyt mot IFK Vänersborg? Då fick han göra sitt första Elitseriemål.

-Att få göra mål i en sådan match, när vi jagade och matchen var i ett viktigt läge. Det var skönt.

Blir det här kontraktet ett skönt kvitto för dig?

-Absolut. Man lägger ner så mycket tid på träning och matcher, det här gör att all den tid man spenderat på bandyn för att bli bättre, känns så värd. Nu ska jag göra allt för att bli bättre och avsluta säsongen med både P19 och herrlaget.


Här kan du se Alexanders första mål i Elitserien.

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson vill skicka signaler

-Återigen har vi valt att flytta upp en spelare som kommer från vår blomstrande ungdomsverksamhet. Vilket är fanatiskt kul. Alexander har på ganska kort tid visat, både under säsongen som varit med sin träning och inställning till det, att han verkligen vill satsa. Men sedan även under de matcher han har spelat då han har gjort ett avtryck både hos alla i laget och bland vår publik. Det känns otroligt kul att få lyfta upp en egen spelare, men också bra på lång sikt att vi fortsätter att få fram den här typen av spelare som kan vara med och utmana om att ta en ordinarie tröja. Vi har fått fram många fina spelare som blomstrat ut i både klubb- och landslag.

Är det vanligt att man kontrakterar någon mitt under säsong?

-Det händer väl inte så ofta, om det inte är just juniorer, det har hänt förut att vi flyttat upp juniorer under säsongen men det är heller inte förkommande. Vi försöker göra det inför säsongerna men jag tyckte och att det skickade en signal till alla dom som sliter hårt bland våra ungdomar, att fortsätta göra det. För när möjligheten dyker upp och man tar den på fullt allvar så kan det bli som med Alexander. Han tog sin chans och det gör att han kontrakteras nu och nästa säsong. Man kan bli belönad om man lägger ner mycket tid och gör det bra.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln