FAB0891

Damlaget tappade andraplatsen efter förlust mot AIK

Damlaget föll i den viktiga bortamatchen mot AIK – andraplatsen i fara: ”Vi får hoppas det räcker”

Grundserien börjar gå mot sitt slut och efter en imponerande säsong så här långt av Villas damlag så kom en förlust borta mot AIK som kan bli kostsam.

En andraplats i damlagets elitserie betyder en direktplats till semifinalerna. Efter söndagens förlust mot AIK tappade damlaget andraplatsen och får nu förlita sig på att Skutskär tappar poäng.

– Nu kan vi bara försöka vinna våra sista matcher och sedan hoppas på att det kan räcka ändå. Vi har gjort en bra grundserie och ska fortsätta i slutspelet oavsett vart vi hamnar, säger huvudtränare Christer Andersson efter förlusten mot AIK.

Villa Lidköping och Skutskärs IF står nu på samma poäng (18), men Skutskär har fördel i kraft av målskillnaden (34 plusmål bättre).

Nu väntar två sista matcher mot KS Bandy och Uppsala. Två matcher som man på förhand ska vinna. Skutskär har kvar att möta Västerås (borta) och Skirö (hemma).

Ett troligt scenario är att Skutskär får det tufft mot Västerås på bortaplan. Kan regerande mästarna knipa en poäng där samtidigt som Villa Lidköping går rent så är andraplatsen åter i Villas händer.

Så var matchen mot AIK

Med en match där isen var svårspelad så var det hemmalaget som inledde bäst och tog ledningen med 1-0. Villa Lidköpings Matilda Svenler skulle dock kvittera på en hörna men innan domaren blåste av för halvtidsvilan så var det AIK som hade skaffat sig en tvåmålsledning.

– Det blev tyvärr bolltapp i lite fel lägen. Det får man inte göra mot AIK. Det kändes lite typiskt när man inte är riktigt där 100% i huvudet, säger Christer.

Det andra halvleken blev mållös. Villa hade svårt att får fast bollen på AIK:s planhalva och det skapades inte särskilt många farliga målchanser.

Nu väntar ett par dagars träning inför grundseriens två sista matcher. Den sista hemmamatchen spelas på lördag mot KS Bandy klockan 13.00 i Sparbanken Lidköping Arena.

FAB0918

Matchfakta:

AIK Bandy – Villa Lidköping

3-1 (3-1)

1-0 Emma Nilsson 5
1-1 Matilda Svenler (Camilla Andersson) hörna 8
2-1 Emelie Brundin 17
3-1 Olga Bogdanova (Erica Persson) 20
—–HALVTID—–

Hörnor:
AIK Bandy: 7
Villa Lidköping: 7

Utvisningar:
AIK Bandy: 1×5, 2×10
Villa Lidköping: 1×10

Publik: 83

Så spelade Villa Lidköping:
Sofie Millqvist
Ida Friman – Sara Svensson – Viktoria Karlsson – Frida Wiklund – Lisa Östman
Malin Kall – Camilla Andersson – Matilda Svenler – Agnes Ögren
Tilda Ström

Avbytare: Sofie Eriksson, Greta Risberg, Annie Berner, Felicia Kall (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln