FAB3994

Herrlaget säkrade andraplatsen och hemmaplansfördelen genom slutspelet

Vinst mot Sandviken och ett styrkesked – Villa Lidköping är nära slutspelsformen: “Bra att sätta sig i respekt”

Villa Lidköping vann toppmötet mot Sandvikens AIK med 8-3, en både rolig och välspelad match mellan två mycket skickliga lag. Att matchen inte fick den betydelse den kunde ha haft om inte Sandviken förlorat senast märktes inte.

– Det var egentligen synd att SAIK förlorade mot Vänersborg, då hade ju den här matchen varit riktigt betydelsefull. Men det märktes att det närmar sig slutspel, menar Martin Karlsson.

Martin själv var riktigt het och gjorde fyra poäng. Hans mål, som betydde 8-3, var en riktig läckerbit där han helt friställd kunde klappa in bollen i SAIK-målet.

Det var annars Sandviken som tog ledningen innan Villa kunde vända på steken – 3-1 i halvtid. Jesper Thimfors i målet gjorde flera avgörande räddningar i första halvleken och var en i en lång rad av bra Villaiter denna fredagskväll. Joel Broberg fick pris som bästa Villaspelare men kunde ha delat det med nästan vem som helst…

Bland annat Martin Karlsson, som har växlat upp lagom till slutspelet.

– Det är skillnad mot när vi drogs med skador och avstängningar, det blir jobbigt i längden. Men nu har vi kunnat träna med hela truppen i flera veckor, och det ger ju resultat, säger Martin som var nöjd med sin egen insats men inte lägger så stor vikt vid sina fyra poäng – han prioriterar hela laget.

Det märktes ju på banan att det börjar dra ihop sig, även om matchen var hyfsat snäll blev det en del gruff på slutet. Nu har Villa Lidköping säkrat andraplatsen, får fler hemmamatcher och får välja motstånd näst efter Edsbyn.

– Jag kan tänka mig att Edsbyn väljer Broberg, sedan får vi se vad vi kan få. Det är ovisst med placeringarna, och det är roligt att serien är så spännade den här säsongen, säger Martin Karlsson.

Sandviken är en mycket tänkbar motståndare för Villa Lidköping i en eventuell semifinal. Nu har Villa tio raka segrar mot SAIK – gott för självförtroendet, kan man tro.

MATCHENS PRESTATION

Ismakarna fick bryta det sedvanliga mönstret denna kväll då kvällens matchvärd demonstrerade nya KIA-bilar i halvrtidspausen. Nu klarade de uppgiften på de 20 anslagna minuterna , trots ovant arbetsschema. Snyggt!

FAB4189

Matchfakta

Villa Lidköping BK – Sandvikens AIK (8-3)

0-1 Dennis Henrikssen (Rasmus Forslund) 6
1-1 Joel Broberg (Johan Esplund) 21
2-1 Martin Karlsson (Jesper Eriksson) 35
3-1 Johan Löfsetdt 41
—–HALVTID—–
3-2 Hannes Edlund (David Brodén) 56
4-2 Tim Persson (Martin Karlsson) 57
5-2 Johan Löfstedt (Johan Esplund) 63
5-3 Lucas Widman (Linus Pettersson) 66
6-3 Joakim Andersson (Johan Löfstedt) 66
7-3 Martin Johansson (Straff) 79
8-3 Martin Karlsson (Johan Löfstedt)

Hörnor:
Villa Lidköping:
 8
Sandvikens AIK: 8

Utvisningar:
Villa Lidköping:
1×10
Sandvikens AIK: 4×10

Så spelade Villa Lidköping:
Jesper Thimfors
Petter Björling – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Felix Pherson
Johan Löfstedt – Joel Broberg – Martin Karlsson
Joakim Andersson – Johan Esplund

Avbytare: Tim Persson, Jesper Eriksson, William Arvidsson, Theo Lewerin (Jr), Jon Karlsson (rmv)


Matchreferat: Urban Arenblad
Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se