SOR8099 1

Herrlaget har skaffat sig matchboll – seger borta mot AIK i den andra kvartsfinalen

Villa Lidköping knep även rond 2 – vann efter sent avgörande på Bergshamra: ”Nu ska vi samla kraft och energi och avgöra på hemmaplan”

Det blev en match med två ansikten på Bergshamra. Ett Villa Lidköping med en fin första halvlek och ett AIK med lite taktiska ändringar som gav framgång i andra.

Det blev ändå Villa Lidköping som kunde gå ifrån till 2-0 i matchserien. Det efter att Johan Esplund slagit in en hörnretur i slutskedet av matchen.

– Man får ha respekt för AIK. Dom gör det bra i andra halvlek, men det är skönt att vi knyter näven och lyckas vinna med 3-2, säger Johan Löfstedt efter matchen.

Johan Löfstedt gjorde matchens första mål efter 11 minuter när han snappar upp bollen och avslutade distinkt bakom Andreas Bergwall.

Tre minuter senare slår Martin Karlsson en kanonpassning till Johan Esplund som satte 2-0. Villa Lidköping skaffade sig även möjligheten att dra ifrån ytterligare efter en straffsituation men fick inte utdelning på den. Martin Johansson testade vid Andreas Bergwalls högersida, men Bergwall stod på rätt plats.

Ett resultat som stod sig halvleken ut.

– Vi kontrollerar första och är nöjda. I andra spelar vi lite på ledningen samtidigt som dom ändrar lite taktiska saker i sitt spel och är noggrannare i sitt försvarsspel. Dom spelar lite lägre vilket gör att vi inte får dom ytorna och blir ibland lite otydliga i offensiven.

AIK kom ut och fick utdelning direkt i den andra halvleken. Jimmy Jansson reducerade och när AIK har en period i matchen som dom garanterat är nöjda med så kom även en kvittering. Johan Willes vann bollen från Johan Esplund och satte den till Pavel Ryazantcev som hittade målet bakom Jesper Thimfors.

– Dom är bra här. Det här är en tuff match och vi är jättenöjda. Ett bra lag med skickliga spelare, menar Löfstedt.

AIK stod långt, långt ner i eget straffområde när Villa Lidköping var på offensiv planhalva. Man tillät oftast bara bortalaget att gå runt och skapa hörnor.

Det var också på en hörna som Villa Lidköping avgjorde i form av en retur från Johan Esplund.

– Det känns som det är där vi får gå liksom, det skulle mycket till om vi skulle ta oss igenom. Att det är en fast situation som avgör ger oss självförtroende.

Segern betyder alltså 2-0 i matchserien och på torsdag kan Villa Lidköping slå in matchbollen och ta sig till semifinal.


(Se höjdpunkterna från kvartsfinal 2)

Matchfakta

AIK–Villa Lidköping BK 2–3 (0–2)

Målen:
0–1 (12) Johan Löfstedt
0–2 (15) Johan Esplund (Martin Karlsson)
—–HALVTID—–
1–2 (48) Jimmy Jansson (Kalle Lempinen),
2–2 (61) Pavel Ryazantsev (Johan Willes),
2–3 (83, hörna) Johan Esplund.

Hörnor:
AIK: 6
Villa Lidköping: 15

Utvisningar:
AIK: 2×10
Villa Lidköping: 2×10


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln