FAB4723

P19 till semifinal efter kassaskåpssäker seger mot Sandviken

Villa Lidköpings P19 fortsätter att imponera – laget besegrade Sandviken i dubbla kvartsfinaler

Efter serieseger i junior- och superjuniorelitserien så väntade en kvartsfinalduell mot Sandvikens AIK. En duell i två matcher som Villa Lidköping vann med totalt 25-10.

Juniorslutspelet avgörs enligt ”UEFA-modellen” och betyder att laget med bäst målskillnad efter två matcher, tar sig vidare i slutspelet. Skulle lagen hamna på samma målskillnad så väger flest bortamål tyngst.

I kvartsfinalerna var det inget snack. I den första matchen vann laget med 12-7 på bortaplan och i den avgörande kvartsfinalen var det absolut inget som tydde på att Sandviken skulle vända runt på kvartsfinalen.

Linus Hagman satte 1-0 efter 18 sekunder och det blev starten på en kvartsfinalmatch som slutade med hemmaseger med 13-3, totalt 25-10 på två matcher. Bästa målskytt i matchen blev just Linus med sina 5 mål. Alexander Hänrdahl var också på målhumör och satte 4 bollar.

Edsbyn i semifinal

Nu väntar Edsbyn i semifinal med start på lördag i Svenska Fönster Arena. Matcherna spelas likt kvartsfinalerna i två matcher och den avgörande matchen spelas i Sparbanken Lidköping Arena på måndag 19.15.

På den andra semifinalsidan ställs Vetlanda mot Ljusdal. 

p19 slutspel SEMI

Läs också: ”P17 klart för ungdomsfinal i Örebro” >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln