SOR6384

Wiklund tillbaka efter skadan – här är hennes tankar inför semifinalerna mot Skutskär

Damlaget vill stänga vägen för Skutskärs vassa skytte – en av många nycklar inför lördagens semifinalstart: ”De har mycket spetskompetens”

Villa Lidköping är klart för andra raka semifinalserien. Den här gången skiljer sig dock motståndet och istället för Västerås så är det Skutskär på andra sidan. Med start på lördag i Sparbanken Lidköping Arena (15.00).

-Inför den här matchen blir det viktigt att vi går in med mycket självförtroende och vilja. Rent konkret så måste vi skärpa noggrannheten i spelet. Vi gjorde en del misstag på egen planhalva i kvartsfinalerna, mot ett lag som Skutskär kommer vi inte undan med det, utan kommer att straffas bakåt. Det blir även viktigt att sätta våra lägen då Skutskär har en bra defensiv. Sett till de senaste matcherna har vi fått bra utdelning så förhoppningsvis håller den känslan i sig, säger Frida Wiklund som är tillbaka i spel efter en knepig ryggskada under grundserien.

Hur känns det för egen del?

– Det har såklart varit en långdragen och jobbig process. Både fysiskt men också mentalt då det blev en skada som följdes av en annan, först ryggen och sedan axeln. Men med hjälp av rehabträning och behandling har jag snabbare än väntat kunnat ta mig tillbaka till spel. Jag känner fortfarande av en del smärta, men känner ändå att jag blir starkare och bättre för varje dag. Det jag är mest glad för är att jag kunnat komma tillbaka i spel och att det känns bra.

Starkare och bättre för varje dag är också något som Villa Lidköpings damlag blir. Laget är nu i sin andra raka semifinalserie efter bara tre Elitseriesäsonger. Nu ställs man alltså mot Skutskär i en semifinalserie i bäst av tre. Skutskär knep dock andraplatsen i seriespelet och får därför fördel av hemmaplan.

Inför matchen kan Villa ta med sig positiva bilder, man har besegrat Skutskär både hemma och borta i grundserien, och på frågan om

-Självklart är det positivt att vi har besegrat dom. Men det är nya matcher, där mycket står på spel och vi underskattar inte den rutin Skutskär har i sitt lag. Vi vet att vi kan slå Skutskär, och om alla presterar sitt yttersta, talar mycket för att vi gör det.

Har ni pratat om att fokusera på något speciellt i deras spel?

-De har mycket spetskompetens i sitt lag. Det finns många skickliga spelare på alla positioner, så det gäller väl att se upp med allt egentligen. Men främst är får man se upp med hörnor. De har en del vassa skyttar. Men de har också ett bra, långt spel och är bra på att sätta bollen i djupet. Det blir mycket för oss i backlinjen att hålla reda på helt enkelt.

Villa Lidköping–Skutskärs IF (7/3 H, 13/3 B, 15/3 B)

DB26436E 06C5 4E58 8A91 B1533D95153F

Senaste fem inbördes (Elitserien):

Skutskär – Villa Lidköping (2-3)
Villa Lidköping – Skutskär (7-4)
Skutskär – Villa Lidköping (9-3)
Villa Lidköping – Skutskär (2-2)
Skutskär – Villa Lidköping (12-1)

Matchfakta 

Match: SM-semifinal 1:3
Lag:
Villa Lidköping BK – Skutskärs IF
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 15.00
Datum: 7 mars
Målrapportering: VLBKLIVE >>
Liverapportering: 
VLBK.SE >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln