SOR6986

P19: ikväll avgörs semifinalspelet – vilket lag tar sig till Studenternas?

Ikväll avgörs det vilket lag som tar sig till Studenternas  – Villa Lidköpings P19 tar emot Edsbyn: ”Vi måste rycka tag i matchen”

Villa Lidköping – Edsbyns IF. Så lyder matchen som ska avgöras ikväll i Sparbanken Lidköping Arena. Vinnaren tar sig till SM-final på Studenternas den 20 mars.

P19-slutspelet spelas enligt ”UEFA-modellen”, vilket betyder att man spelar två möten där målskillnaden efter båda matcherna blir avgörande.

I den första semifinalen, på bortaplan, blev det 4-4 och ett Villa Lidköping som plockade ikapp ett tremålsunderläge.

– Edsbyn var starka första 30 och gick upp till en 3–0-ledning med en väldigt aggressiv press och hög energi. Vi tog timeout och ändrade om lite i laget och samtidigt påminde killarna om att semifinalserien är över 180 minuter, säger Christoffer Abrahamsson som är huvudtränare.

Villa Lidköpings Melker Broberg satte 3–1 precis innan paus och det blev ett psykologiskt viktigt mål för laget och ett mål som gav en rejäl dos med energi.

– Vi har varit starka i andra halvlekarna hela säsongen och vet att när lagen inte orkar hålla uppe sin defensiv så får vi ytor. Killarna gör en stark upphämtning och vi är nöjda med utgångsläget inför den avgörande semifinalen.

När matchen startar ikväll så står det alltså 4–4. Vilket betyder att om matchen slutar lika och Edsbyn inte gör fler än tre mål så går Villa Lidköping vidare på fler bortamål. Annars är det segrande laget som går till final och för att det ska bli en förlängning så måste det sluta exakt 4-4.

Vad krävs för att avgöra ikväll?

– Att vi är påkopplade från start och rycker tag i matchen samt att vi är noggranna i vår defensiv. Vi måste ha koll på deras lyft och fasta situationer som dom är duktiga på.

Matchen startar 19.15 i Sparbanken Lidköping Arena och det är fri entré. Kiosken är öppen i halvtid i Villa Lidköpings klubbrum (tredje våning vid ståplats).

FAB4723


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln