SOR0197

Säsongen är slut – så var finalförlusten mot Edsbyn

Villa Lidköping föll i säsongens sista match mot ett effektivt Edsbyn

Låt oss aldrig få uppleva en final igen utan publik. Festen var bortblåst och Villa Lidköping föll mot ett supereffektivt Edsbyn med 5-1.

Låt oss ta det från början. En märklig tillställning där två lag skulle knyta ihop säsongen på klassisk mark men med en ”liten” parantes – ingen publik.

Villa Lidköping fick spela första halvlek i motvind, trots det så startade man bra och lyckades skapa hörnor på ett lågt stående Edsbyn. Joakim Andersson smällde ett hörnskott i ribban och Martin Andreasson smekte kryssribban strax efter.

Med marginaler på rätt sida så hade Villa fått den drömstart som alla vill ha i en final.

Det var istället Edsbyn som gjorde matchens första mål. Joakim Svensk hittade Jonas Edling som testade skott en bit utifrån. Ett skott som satt lågt vid Jesper Thimfors första stolpe. Villa Lidköping hade efter det svårt att skapa riktigt klara målchanser men det hade även Edsbyn. Det var två bra försvar som inte tullade på något.

I matchminut 39 skulle dock Simon Jansson fixa en straff. Han tråcklade sig igenom Villaförsvaret och tvingade Martin Johansson till en oschysst brytning. Mattias Hammarström som i den här matchen skulle bli hjälte satte 2-0 på straff och när han sedan, två minuter senare, pangade in 3-0 så blev det en rejäl uppförsbacke.

-Jag tycker att vi gör en bra första halvlek men på resultattavlan står det 3-0 till Edsbyn. Det gör lite ont faktiskt, säger Martin Andreasson efter matchen.

I andra halvlek fick Villa Lidköping lägga allt på ett kort. Man tog hjälp av medvinden och tryckte tillbaka Edsbyn gång på gång. Men trots det så var det Edsbyn som fick andra halvleks, första och så psykologiskt viktiga mål.

Toumas Määttä snappade upp en boll i straffområdet och satte 4-0 på volley.

Det skulle dröja 58 minuter innan Martin Andreasson satte Villas första och enda mål i den här finalen. På hörna. Med energi och en gnutta förhoppning gjorde Villa en sista kraftsamling men man kom aldrig närmre Edsbyn. Mattias Hammarström punkterade matchen och skrev slutsiffrorna till 5-1.

-Vi går för det hela vägen och tror på det. Vi skapar många hörnor men idag så hittar vi inte målet, det behöver vi göra för att vinna. Men vi förlorar med raka ryggar, säger Martin Karlsson.

Med lite distans till säsongen så kan man som lag vara nöjda med säsongen som varit. En säsong med oerhört många skador och sjukdomar.

Tillslut vill jag, Rasmus med mina kollegor och hela laget tacka för det enorma stödet som ni Villasupportrar stått för, inte bara idag utan hela säsongen.

Tillsammans har vi samlat in över 500 000kr till #Blåhjärtat. Tack!

SOR0456

Målskyttar:

1-0 Jonas Edling (Joakim Svensk) 15
2-0 Mattias Hammarström (straff) 39
3-0 Mattias Hammarström (Ted Hedell) 41
—–HALVTID—–
4-0 Toumas Määttä 55
4-1 Martin Andreasson (Johan Esplund) 79
5-1 Mattias Hammarström (Daniel Burvall Jonsson) 80


Hörnor:

Edsbyn: 6
Villa Lidköping: 18

Utvisningar:
Edsbyn: 2×10
Villa Lidköping: 1×10

Så spelade Villa Lidköping:
Jesper Thimfors
Petter Björling – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johasson – Felix Pherson
Martin Karlsson – Joel Broberg – Johan Löfstedt
Joakim Andersson – Johan Esplund
Avbytare: Theo Lewerin, William Arvidsson, Jesper Eriksson, Tim Persson, Jon Karlsson (RMV)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln