image00005

Klart: Erik Säfström skriver treårskontrakt med Villa Lidköping

Villa Lidköping har gjort klart med ytterligare en världsspelare – Erik Säfström klar för tre år: ”Det kommer bli häftigt att få ha publiken i ryggen”

Villa Lidköping kan presentera säsongens första nyförvärv och man gör det i form av Christoffer Edlund som kommer från proffslivet i Jenisej, Ryssland.

– Villa Lidköping är en fungerande förening som jobbar åt rätt håll, dom står för många bra bitar som jag vill vara en del av. Det ska bli jättekul att komma till Lidköping som är en stad som verkligen brinner och lever för bandyn. Jag längtar att få dra igång, säger Erik Säfström som nu alltså kommer att återförenas med Christoffer Edlund.

Med Örebro SK som moderklubb har seniorklubben att representera blivit Sandvikens AIK. Med totalt åtta säsonger i Sandviken och två i Ryssland med Neftyanik, så är nu alltså en av världens bästa bandyspelare klar för Villa Lidköping och Erik ser fram emot att få uppleva bandyfesterna i Sparbanken Lidköping Arena.

-Det här ska bli häftigt, vanligtvis så spelar men i Lidköping annars spelar man inte för så mycket folk, det ska bli kul med publiken i ryggen, då lyfter man lite extra och den stöttningen behöver man, säger han.

Erik har en stor och tung bandyryggsäck som han tar med sig när han flyttar till Lidköping. Med bland annat tre SM-guld, två VM-guld och ett ryskt ligaguld så är det både rutin och vinnarmentalitet som kommer in i Villas herrtrupp, kommande tre åren.

-Det var viktigt för mitt beslut att det skulle bli ett långt kontrakt, det är en trygghet att veta vad man ska göra kommande åren. Sedan så är det en förening som mår bra så det känns extra bra att vara här.

Har du hunnit sätta upp någon målbild?

-Jag vill vara med och bidra till att vi får ett fungerade spel där vi vinner matcher på egen kraft, där vi är tunga att möta och har ett spel som drivs på av många delaktiga spelare. Det ska leda till att vi vinner SM-guld i mars. Målet är att vinna det vi ställer upp i.

Starkt varumärke med en hel stad bakom sig. Så beskriver Villas nya landslagsstjärna miljön som han nu ska spela bandy i.

-Det känns som man har hela staden med sig här, ”Sparris” (Jonas Johansson, klubbdirektör) har jobbat upp föreningen och byggt upp ett starkt varumärke som alla är stolta att vara en del av. Bilden av Villa är bara positiv om det finns mycket lovord att säga om den här föreningen.

image00006

(Erik Säfström hälsar på sin nya huvudtränare, Johan Sixtensson)

Fakta: Erik Säfström

Född: 8 maj 1988 (31 år).

Bor: Sandviken (flyttar till Lidköping)

Klubbar: Örebro SK (2009/10), Sandviken (2010/11-2014/15, SKA Neftyanik (2015/16-2016/17), Sandviken (2017/18-2019/20), Villa (2020/21-).

Position: Ytterhalv.

Nummer: 58.

Kontraktslängd: Tre år.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln