SOR0957

Tack för allt Johan Esplund

Johan Esplund är klar för AIK efter flera säsonger i Villa Lidköping: ”Har gett oss gåshud flera gånger”

Mellan 2001–2005, 2007–2008, 2009–2011 och från 2015–2020. Där har ni åren som Johan Esplund har spelat i den blåvita dressen. Hans stora mål att vinna guldet med klubben har han bockat av och efter en rad starka insatser som betytt mycket för klubben så är han klar för AIK Bandy.

– Jag talar nog för hela Lidköping när jag säger att det Johan Esplund har gjort för oss på en bandyplan, gett oss gåshud flera gånger om. Inte minst när han tog oss till guldfinalen 2019. Johan har betytt oerhört mycket för Villa Lidköping i alla sina år här och det är vi tacksamma över. Det är en spelare som är unik, säger klubbdirektör, Jonas ”Sparris” Johansson.

Fyra VM-guld, två SM-guld, Årets man i svensk bandy 2014/2015 och 2018/2019 samt Stor grabb, nummer 236. Meriter som talar ett tydligt språk vilken fantastisk bandyspelare som lämnar klubben.

Höjdpunkten sett med Villaperspektiv är såklart säsongen 2018/19 när Johan gick rakt fram och tog klubben till finalen där man sedan säkrade sitt första SM-guld. Samma säsong prisades Johan som Årets man i svensk bandy.

Nu ska Johan ge sig på nya utmaningar i AIK Bandy där han skrivit på ett tvåårskontrakt.

-Dock har allt tyvärr ett slut och nu känner Johan att han behöver göra annat och få en ny utmaning så vi kan bara ödmjukt tacka honom och önska lycka till, avslutar Jonas.  

Villa Lidköping vill tacka Johan Esplund för alla sina betydande insatser i klubben och önska honom lycka till i framtiden.

FAB2920

Johan Esplund skickar Villa Lidköping till klubbens femte SM-final.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln