IMG 7886

Klart: Sanna Gustafsson klar för två säsonger med Villa Lidköping

Världsmästare klar för Villa Lidköping – Sanna Gustafsson ansluter från Skutskär: “Det är bara en tidsfråga innan Villa Lidköping går hela vägen”

Efter två säsonger med Skutskär, två finalplatser och ett VM-guld så är 21-åringen Sanna Gustafsson klar för Villa Lidköping kommande två säsongerna.

– Det känns jättebra med nya utmaningar och det ska bli kul och väldigt inspirerande att få spela i Villa Lidköping kommande åren, säger Sanna efter signeringen på onsdagen.

Sanna kommer till Villa Lidköping med två SM-finaler med Skutskär, VM-guld i vintras med damlandslaget och Universiaden-guld efter finalseger mot Ryssland 2019.

Varför valde du Villa Lidköping?

– Det känns som att Villa har något stort på gång, det känns som man har många yngre som kommer underifrån och ett bra go kring laget och föreningen. Jag känner flera tjejer i laget och man hör bara bra saker från klubben så det här ska bli jättekul.

Sanna har varit på besök ett par gånger och gillar redan staden som nu kommer att bli hennes hem i minst två år.

– Det känns som en väldigt mysig stad och en mycket trevlig klubb. Man blir alltid varmt välkommen här som motståndare så jag kan tänka mig hur det blir när man är i hemmalaget.

Sanna kommer till Villa med finalrutin. Hon har spelat dom tuffa matcherna som hon tror kommer bli viktigt i sin nya miljö. Det är en spelare som kan spela på flera positioner men som i Skutskär har stationerat sig som ytterhalv och mittfältare. Senaste säsongen gjorde hon 14 mål på 17 matcher.

– Jag har byggt på mig lite mer rutin nu, spelat de tuffa matcherna och utvecklats jättemycket i Skutskär. Nu ska jag ta med mig det och bidra till Villas spel.

Hur beskriver du dig som spelare?

– Skridskostark, en ganska stor och stark spelare. Jag har en bra passningsklubba och ett bra skott.

Säsongen som väntar blir Villas fjärde i landets högsta serie. De senaste två åren har man åkt ut i semifinalerna mot just Sanna Gustafsson och hennes forna klubb, Skutskär. Enligt Sanna så är inte frågan om, utan när, Villa kommer gå hela vägen.

– Alla blir ett år äldre, man blir bättre och får träna med fantastiska förutsättningar. Det är bara en tidsfråga innan Villa Lidköping går hela vägen, avslutar hon.

IMG 7887

Kontraktet påskrivet. Sanna Gustafsson och Jonas “Sparris” Johansson gör knyte och ser fram emot att jobba tillsammans.

 

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson är jättenöjd med rekryteringen som han kallar: ”tredje gången gillt”.

– Här får vi in en spelare som tillför oss en ny dimension, en stor och stark spelare som är orädd. Hon har ett bra skott och har en ryggsäck fylld med mycket erfarenheter. Dels genom åren i Skutskär och finalmatcherna, men även flera landslagsmatcher genom åren där hon varit med i ungdom- samt damlandslaget. Det är en användbar spelare som kan spela lite överallt, säger Jonas och fortsätter:

– Vi ska se hur vi balanserar laget och vart vi landar men vi vet att Sanna kan spela som mittfältare, back och halv. Tillsamman ska vi få till det som passar henne och laget bäst, där hon kan få bäst utveckling och där laget kan vara med och slåss om guldet. Sanna har varit här tidigare och att vi nu lyckas rekrytera henne gör att det här blir tredje gången.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se