rsmöte

Ta del av årsmötet samt års- och koncernredovisningen

Blå Hjärtat räddar det ekonomiska resultatet för Villa Lidköping BK

Villa Lidköping BK kan se tillbaka på säsongen 2019-20 som en de bästa i föreningens historia sportsligt. Ekonomin är i balans mycket tack vare föreningens supportrar och partners genom Blå Hjärtat

-Vi får vara mycket nöjda med året, sammanfattar ordförande Rogher Selmosson.

Villa Lidköping BK består förutom av föreningen av två helägda dotterbolag, Villa Restaurang AB och det under 2018 bildade Villa Lidköping Event AB.  Föreningen och de båda bolagens uppdrag är att stödja och utveckla den sportsliga verksamheten. Tyvärr kunde inte Fritidsmässan genomföras i april i år på grund av Covid-19 men återkommer 2021.

Verksamhetsåret 2019-2020 får annars sammanfattas som ett mycket annorlunda år de sista veckorna på elitsäsongen på grund av Covid-19. Att spela bandy utan publik är en märklig känsla i en Arena som sjuder av glädje och entusiasm när det är slutspel. Dessutom gav ju detta mycket ekonomiskt negativt.

-Om inte kansliet fått idén med Blå Hjärtat och inte supportrar och samarbetspartners stöttat föreningen med de 643 000 kr så hade året slutat med ett minusresultat. Nu kan vi glädje oss ett litet positivt resultat. Den insats som gjordes genom Blå Hjärtat är helt makalös. En stor eloge och många tusen tack till alla som bidragit, konstaterar Rogher Selmosson

Sportsligt så gick damerna till semifinal där det blev förlust och herrarna tog sig till final där laget tyvärr inte lyckades försvara fjolårets guld.

Glädjande nog så vann däremot J 19 sin final i Uppsala och P17 ungdomsfinalen i Örebro.

Årets junior i Svensk bandy 2020 på tjejsidan blev Sofie Millqvist och Sverige vann VM-Guld på damsidan med flera Villaspelare. Dessutom utsågs debutanten och Villa Lidköping-produkten Tilda Ström till VM:s bästa forward.

-Det känns oerhört bra att vi har en sådan fin återväxt i föreningen, sammanfattar Rogher Selmosson.

 

Publikminskning och ökning

Bra sportslig underhållning och fina matcharrangemang har tilltalat en stor publik under året. Dessvärre minskade antalet åskådare något och den avslutande semifinalen fick spelas inför tomma läktare på grund av corona-pandemin och regeringens restriktioner. Total publik på herrarnas hemmamatcher var 49 909, vilket innebär ett snitt om 3 119. Detta är en minskning med 220 personer per match eller 3 520 personer.

Damernas matcher i elitserien och slutspelet lockade i år 2 916 personer, vilket ger ett snitt på 324 personer över de nio matcher som spelats vilket är en ökning från i fjol.

 

Ekonomi i balans

Ekonomiskt har det tack vare Blå hjärtat-insatsen i slutet på säsongen varit ett år där föreningen och de båda bolagen för 2019-20 visar en nettoomsättningen på drygt 28 miljoner kronor ( 3 miljoner lägre än 18/19) Årets resultat är 139 000 kronor varav 101 000 i BK

Det innebär att moderföreningen nu har ett eget kapital på drygt 2,1 miljoner kronor.

 

Svårt att planera för kommande år.

Styrelsen har lagt en budget för 20/21 med den innehåller många frågetecken. Skälet är förstås att det är svårt att veta både de sportsliga och ekonomiska konsekvenserna av Covid-19. När det gäller det sportsliga så ser elittrupperna för dam och herr mycket intressanta ut och borde locka publik till Arenan när väl säsongen startar. Ekonomiskt är föreningen beroende av publikintäkter och spel för tomma läktare innebär en stor ekonomisk förlust.

-Vi kan inte göra mer än att vänta och följa de beslut som regeringen tar om publik tillåts på matcher, konstaterar Rogher Selmosson.

 

Budget i balans

Den budget som fastställts för kommande år är i balans både för föreningen och för de båda bolagen.  Det arbete som lagts ner i år för att skapa en god kontroll på ekonomin kommer att fortsätta och utvecklas under det kommande året.

– Vår trogna publik, samarbetet med våra partners, den stora skaran ideella krafter och alla våra ungdomar gör att vi ser med fortsatt optimism på framtiden, säger föreningens ordförande.

 

En ny i styrelsen

Vid årsmötet blev en ny ledamot invald på två år, Anders Rydén efter Per Sundling som valt att lämna. Det blev omval på två år för Mattias Nilsson och Elin Öberg och Per Alexanderson på ett år. Rogher Selmosson omvaldes till ordförande på ett år och övriga styrelsen är Lennart Johansson, Maria Björkholm, Erik Rosengren och Karin Gustafson.

Ta del av Års- och Koncernredovisning 2019/2020 >

Vid frågor kontakta ordförande Rogher Selmosson, 070-2005900


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se