FAB0976

Klart: Elitserien Herr skjuts upp till november 2020

Elitserien Herr flyttas – startar  13 november

På fredagseftermiddagen beslutades det att Elitserien herr kommer att flyttas fram till 13 november istället för premiärdatumet 23 oktober.

Till följderna av den rådande coronasituationen så har Elitserieklubbarna, idag fredag, röstat för att skjuta på seriestarten. Utgångsdatumet var 23 oktober och för Villa Lidköpings del en seriepremiär mot AIK Bandy. Nu står det alltså klart att serien istället kommer att starta i november.

Det var med en klar majoritet som beslutet togs och det innebär att tidigare planerade omgång 1 till 4 flyttas till spel i januari/februari 2021.

Elitseriepremiären för herrlaget spelas borta mot Edsbyn. Fredagen den 13 november. Hemmapremiären blir den 21 november mot Motala.

Slutspel och kvalspel berörs inte av den senare seriestarten. När de flyttade omgångarna skall spelas är i dagsläget ej klart.

Ett ytterligare beslut som togs var att flytta Svenska Cupen i Lidköping till 23-25 oktober.

-Vi kan väl konstatera att den här lösningen var helt okej ur ett Villaperspektiv. I och med flytten av de första fyra omgångarna så flyttas det heta derbyt mot Vänersborg och toppfighten mot AIK till 2021. Även om ingen vet när och om publiken får komma in till arenorna så är det här ett positivt besked, säger klubbdirektör Jonas Johansson.

Mer om spelschema, datum och ytterligare information hittar ni kontinuerligt på www.vlbk.se


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln