FAB0828

Svenska Cupen: Christer Andersson inför dagens turneringsstart

Kommunikation är en viktig detalj när damlaget inleder Svenska Cupen 2020 – start idag mot KS Bandy: “Vi har jobbat hårt”

Idag kliver damlaget in i Svenska Cupen 2020. Första hindret på vägen mot slutspelet i Västerås är KS Bandy. Matchen den startar 12.00 i Sparbanken Lidköping Arena.

– Detta är ju som sagt den första matchen i Svenska Cupen och vi ser fram emot att få börja spela tävlingsmatcher, säger huvudtränare Christer Andersson och fortsätter:

– Vi har tydliga mål med matchen och vi ska jobba hårt med att vi som lag kommunicera mycket, och samtidigt hitta varandra på planen. Vi har jobbat mycket på träningarna med att låta bollen göra jobbet och att vi har mycket släpp i laget.

Villa Lidköping har kryddat sin trupp med tre intressanta namn till den här säsongen. En redan stark och bra grupp har fått in spelare som Sanna Gustafsson, Wilma Wachenfeldt och Moa Friman. För Christer är det nu viktigt att man är överens om spelsättet och den mentala delen.

– Det är viktigt att vi hittar ett spel som vi är trygga med, som alla kan stå bakom och som vi kan luta oss tillbaka emot när det stormar. Sedan så jobbar vi mycket med att alla spelare ska vara mentalt förberedda på vad som komma skall.

Elitseriepremiären spelas i november mot samma motstånd som i dagens match, KS Bandy. Målbilden är klar och Christer vill ta sitt lag till SM-final.

– Elitserien utvecklas ju varje år. Till den här säsongen så känns det som att topplagen har spetsat till det, tyvärr på bekostnad av de andra lagen. Det ska bli en spännande säsong och målet är att ta oss till final i allt vi ställer upp i. Så som Svenska Cupen, World Cup och Elitserien.

Dagens match startar 12.00 i Sparbanken Lidköping Arena och till följderna av covid-19 så kommer matchen att spelas inför tomma läktare.

Följ matchen via liverapportering här >

 

GRUPPINDELNING, SVENSKA CUPEN 2020

GRUPP A: Skutskärs IF, AIK Bandy, Sandvikens AIK, Skirö AIK.
GRUPP B: Västerås SK, Villa Lidköping BK, KS Bandy, Mölndal Bandy.

SVENSKA CUPEN, SPELPROGRAM

SLUTSPEL, 10-11 OKTOBER I VÄSTERÅS

LÖRDAG 10 OKTOBER
14.30 Semifinal 1, A1-B2
17.00 Semifinal 2, B1-A2

SÖNDAG 11 OKTOBER
11.00 Bronsmatch
14.00 Cupfinal


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se