FAB8548

Klart: Villa Lidköping tvingas tacka nej till World Cup

Villa Lidköping har tackat nej till World Cup 2020 – sätter klubbens existens i första hand: “Måste se helhetsperspektivet.”

I december spelas World Cup i sin nya tappning. Efter flertal säsonger i Sandviken så kommer turneringen nu att spelas i Ryssland och Krasnojarsk. Villa Lidköping kommer inte att delta på grund av en rad olika anledningar.

– Först och främst vill jag tacka arrangören för ett mycket bra erbjudande. I en normal situation så hade vi givetvis åkt och försvarat klubbens färger. Blir det ett liknande upplägg nästa säsong, pandemin är över och vi får en inbjudan så kommer vi med största sannolikhet att åka.

Pandemin och dess ekonomiska följder. Det är två nyckelfaktorer till att Villa Lidköping inte kommer att spela turneringen.

– Vi sitter nu i en tuff och annorlunda situation där man måste se helhetsperspektivet. För att rädda klubbens existens så söker vi stöd från partners samt privatpersoner och har fått statliga bidrag. Då kan vi inte dra iväg till Ryssland. Det skulle sända jättekonstiga signaler. Sedan har vi även ett ansvar mot lokalsamhället, vi får inte riskera att föra smittan vidare.

Jonas ”Sparris” Johansson är också tydlig med att gruppen (laget) har fått diskutera frågan och svaret från dom var som önskat.

– Det var jättetydligt med att man vill åka och tävla om titeln, ett annat besked hade varit en stor besvikelse. Vi är här för att kriga om titlar så om svaret hade varit något annat så hade vi haft fel sammansättning av spelare, säger Jonas ”Sparris” Johansson.

Villa Lidköping har även tillsammans med regerande svenska mästarna haft en tät dialog och har tillsammans kommit fram till samma besked.

– Vi bollar fram och tillbaka, inte bara om World cup. Men det är ett ganska bra statement att vi som spelade SM-final kör på samma linje.

Näst på tur i herrlagets resa mot Elitserien blir kvällens träningsmatch mot Vetlanda. Den första tävlingsmatchen spelas under Svenska Cupen i Lidköping (23-25 oktober).

FAB8505

Villa Lidköping vann för första gången World Cup under försäsongen 2018/19.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln