chrsitoffer 1

Svenska Cupen Junior: Christoffer Abrahamsson inför finalspelet på hemmaplan

P19 siktar på att försvara Svenska Cuptiteln – fyra lag gör upp om titeln i Lidköping: “Något annat mål kan vi inte ha”

Under lördag och söndag avgörs Svenska Cupen 2020 för pojkar 19. Edsbyns IF, Falu BS, Vetlanda BK och Villa Lidköping BK är kvartetten som gör upp om titeln.

Finalspelet avgörs genom två semifinaler, en bronsmatch och en final. Villa Lidköping möter Edsbyn i sin semifinal, hälsingelaget kommer till turneringen med 2 segrar, 5-3 mot Ljusdal samt 10-3 mot Rättvik.

Villa Lidköping slog IFK Vänersborg med 13-1. Gruppspelet avgjordes mot Västerås och den matchen vann laget med 12-5.

Huvudtränare Christoffer Abrahamsson summerar gruppspelet:

– Två komfortabla segrar, där vi gör mycket mål. Vi släpper in några enkla mål mot Västerås, där vi fortfarande är lite sökande i defensiven med nya spelare mot tidigare år.

Villa Lidköpings P19 vann både Svenska Cupen och SM-guldet i fjol. Till årets säsong har man tappat ett par tunga spelpjäser i form av Alexander Karlgren, Theo Lewerin och William Åhman. Helgens finalspel kommer bli nyttigt för laget, inför fortsättningen.

– Det ska bli kul och vi är ett laddat gäng. Dom bästa lagen i Sverige kommer hit och vi får bra matcher som är utvecklande för killarna. Flera av killarna som spelar i lagen i helgen har varit med och spelat seniorbandy under försäsongen, så jag är övertygad om att det kommer bli ett högt tempo och bra bandy från samtliga lag.

Hur ser du på Edsbyn som motståndare?

– Känslan är att vi, Edsbyn och Vetlanda sticker ut lite bland P19-lagen i Sverige. 20 av 29 spelare i landslagstruppen spelar i dessa lag och det är svårt att ranka inbördes. Det är jämna lag där dagsprestationen avgör, svarar han och fortsätter:

– Falun har ett lite yngre och spännande lag. Ska bli intressant och se hur dom står sig redan nu, men har absolut framtiden för sig med en fin generation.

Målet för Christoffer och Villa Lidköping är tydligt. Man går för att vinna!

– Vi går för tredje raka. Något annat mål kan vi inte ha även om vi är i ett lite annat läge nu än fjol med mer nya spelare.

Helgens turnering startar på lördag klockan 13.00. Först ut är Falu BS mot Vetlanda. Villa Lidköping spelar sin semifinal klockan 15.30 mot Edsbyn.

På söndagen spelas brons- och finalmatch – 13.00 och 15.30.

Till följderna av coronasituationen kommer Sparbanken Lidköping Arena vara stängd för publik. Vi hoppas på er förståelse och hoppas att vi inom kort kan ses på läktaren igen.

Klicka här för att komma till cupsidan >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln