FAB8170

Dramatik när Villa Lidköping slog ut regerande mästarna

Volleyretur i krysset tog Villa Lidköping till final i Svenska Cupen 2020 – Felix Pherson blev stor matchvinnare mot regerande svenska- och cupmästarna: ”Två oerhört bra defensiva lag” 

Dramatik, koncentrerat försvarsspel, fåtal målchanser och ett ställningskrig. Så kan vi summera semifinalen mot Edsbyn som Villa Lidköping tillslut vann efter ett dramatiskt slut.

-Jättekul att få spela final. Det var en otroligt spännade match med ett ställningskrig, nu vart det vi som vann.

Det kändes som att ni startade matchen väldigt bra?

-Vi håller matchplanen rakt igenom men sedan växer Edsbyn in i matchen och vi har lite för korta anfall. Det är annars två lag som inte skapar så mycket, två bra försvar.

1-0 gjorde Joel Broberg. Martin Andreasson vann bollen i ett Edsbynanfall, hittade ut till Christoffer Edlund som i sin tur lämnade över bollen, på mittplan, till Joel Broberg som på egen hand kunde rinna igenom och sprätta upp 1-0 bakom Anders Svensson.

Som Johan berättar över så växte Edsbyn in i matchen. Något som också resulterade i en kvittering. Simon Jansson var nära att ta sig igenom men blir stoppad i sista sekund. I situationen efter är Jonas Edling där och smäller in 1-1. Ett resultat som höll sig halvleken ut. 

-Som sagt, det var två väldigt tajta försvar idag och båda lagen hade svårt att skapa chanser, säger Johan.

I den andra halvleken blev det ett ställningskrig och första målet skulle dröja, väldigt lång tid. 

57.59. Edsynhörna och en spelvariant som slutar med att Simon Jansson blir ren. Martin Karlsson är där och stör och avslutet hamnar utanför. 58.59 skapar Villa Lidköping en hörna. Christoffer Edlund skjuter och Anders Svensson får bollen i magen. På returen är Felix Pherson framme och slår in 2-1 på tennis. Matchen slut. Villa Lidköping till final.

Nu väntar final mot AIK Bandy klockan 16.00.

-Nu gäller det att bygga vidare på det här. Det som krävs är samma fokus och koncentration som mot Edsbyn. AIk har en uppsjö med bra bandyspelare och är man inte vaken så kan dom hitta på bra saker. Dom har ett bra skytte i spelet så vi måste vara lika bra i defensiven samtidigt som vi måste sätta bra fart på bollen och vågra trycka på framåt när vi får lägen.

Johan Löfstedt borta på obestämd tid

I gruppfinalen mot Sandviken fick Johan Löfstedt lämna efter en smäll mot knäet. Nu ett dygn senare så står det klart att Johan kommer bli ur spel under en längre tid, men hur länge är oklart.

-Otroligt tråkigt, få en sådan skada. Vi vet inte när han är tillbaka men det kommer ta lång tid. Joel Broberg har agerat ersättare han är en bra ersättare, men nu stöttar vi Johan i hans rehab, säger Johan.

Matchfakta

Edsbyns IF – Villa Lidköping (11.00):

0-1 Joel Broberg (Christoffer Edlund) 6
1-1 Jonas Edlind 22
—–HALVTID—–
1-2 Felix Pherson 60

Hörnor:

Edsbyns IF: 6
Villa Lidköping: 4

Utvisningar:

Edsbyns IF: 1×6
Villa Lidköping: 2×6

Domare: Christoffer Aidesjö

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Felix Pherson – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Jesper Eriksson – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Joel Broberg

Avbytare: Albin Thomsen, Alexander Härndahl (Jr), Theo Lewerin, Petter Björling, Anton Johansson(rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln