FAB1612

Inför seriepremiären – Andreasson inför sin jubileumsmatch mot Edsbyn

199 blir 200  – Martin Andreasson gör match 200 mot Edsbyn på fredagskvällen: ”Många bra matcher där uppe det senaste”

2014/15. Det var året som Villa Lidköping och Martin Andreasson blev överens om ett kontrakt. Sedan dess har han bara missat två Elitseriematcher och på fredagskvällen är det dags för match 200.

– Jag har inte reflekterat jättemycket över det men någon gång kommer jag känna mig stolt att jag gjort minst 200 matcher i Villatröjan, säger han.

Villa Lidköping åker till Edsbyn för att spela Elitseriepremiär. En match som många anser vara den tuffaste på säsongen. Senast lagen ställdes mot varandra var i Svenska Cupsemifinalen, då vann Villa med 2-1 efter en högdramatisk match och ett sent avgörande från Felix Pherson.

– Vi känner varandra ganska väl. Det var en riktigt tight match senast och det kunde gått åt vilket håll som helst. Men känslan är god, det är ett hemmastarkt Edsbyn men vi har gjort många bra matcher där uppe det senaste.

Martin har helt rätt. De senaste två säsongerna har man ställts mot varandra tre gånger i Svenska Fönster Arena och Villa Lidköping har vunnit alla tre. 2-4, 4-8 och 3-5. Noterbart är att Villa är det senaste laget som har slagit Edsbyn på hemmaplan i elitseriesammanhang.

Efter Villa Lidköpings seger med 5-3 i november förra säsongen, har inte Edsbyn förlorat på hemmaplan. Laget hade 16 raka vinster.

På försäsongen har Edsbyn blandat. I Svenska Cupen fick man lämna i semifinalspelet mot Villa Lidköping, det efter en gruppseger mot Västerås, Motala och AIK.

Villa kommer givetvis till kvällens match mot energi från Svenska Cupen. Guldet var försäsongen andra och enligt Andreasson så är tävlingskänslan på topp.

– Efter Svenska Cupen så fick man upp tävlingskänslan. Det var långt från SM-finalen till Svenska Cupen så det var skönt att få tävla, nu vill man hålla fokus på att tävla säsongen ut och därför är det viktigt att matcherna drar igång nu.

Johan Löfstedt saknas efter sin knäskada

Ett tungt avbräck i truppen är Johan Löfstedt som drog på sin en skada i samband med Svenska Cupens sista gruppspelsmatch. Johan fokuserar på sin rehab och är längre fram i den än vad man först trodde.

– Vi har så pass bra spelare för att kunna vara tillräckligt bra ikväll och vinna. Det är såklart väldigt tufft att sakna Löfstedt med hans kvalitéer som är unika. Men jag är säker på att vi kommer göra en bra kollektivt stark och bra insats. Vi har andra som kan kliva fram, avslutar Andreasson.

Kvällens match startar 19.00 i Svenska Fönster Arena och matchen direktsänds på Sportbladet Play. Du som köper ett grundseriekort och väljer ”Villa Lidköping” vid köpet, skänker 100kr till Villa Lidköping. 

BANNER MALL sport

Följ matchen

Match: Elitserien 2020/2021, omgång 1 
Lag:
  Edsbyns IF – Villa Lidköping BK
Var: Svenska Fönster Arena
Tid: 19.00
Liverapportering: VLBKLIVE PÅ TWITTER >>
Direktsändning: SPORTBLADETPLAY >>

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln