FAB1192

Skadeuppdatering på Felix Pherson

Det var under fredagskvällen som Felix Pherson olyckligt kolliderade med sargen – här är morgonrapporten om Felix status: ”Hade känsel i ben och underkropp”

Ny rapport om Felix Phersons status – efter nattens operation är han tillbaka på avdelningen och mår under omständigheterna okej

– Jag har haft ett samtal med Felix och efter en natt med operation fick han vakna upp på ”IVA” och ligga kvar där tills att läkarna hade koll på att Felix hade känsel i ben och underkropp. Efter det flyttades han ner på avdelningen där han ligger just nu, säger Jonas ”Sparris” Johansson och fortsätter:

– Han har väldigt ont nu men nattens rapporter visar att han inte har någon skelettskada och läkarna tror inte att några betydande nerver har fått några allvarligare skador. Mer än så vet vi inte just nu utan vi väntar på att doktorn ska gå ronden. Summeringsvis så har man alltså sytt ihop Felix som har en stor blödning i skinkan.

Felix hälsar och tackar

– Han hälsar till alla Villaiter som har skickat hälsningar och stöttat honom. Allt ser fortsatt okej och ut men vi vet inte hur länge han blir kvar på sjukhuset.

Villa Lidköping avvaktar och kommer med ny information under dagen.

*(Uppdaterat 2020.11.28, 12.45) Felix kommer att stanna ytterliga ett dygn på Lidköpings Sjukhus. Detta till följd av den operation han genomgick och den infektionsrisk som finns i samband med den. 

*(Uppdaterat 2020.11.29, 14.40) Felix har idag blivit utskriven från Lidköpings Sjukhus. Han har ont, är trött, stel och borta från spel tillsvidare. Under veckan kommer en prognos. 

FAB1186

Tidigare information om skadan:

Felix Pherson har genomgått operation på Lidköpings Sjukhus under den senare delen av kvällen. Efter den kollision med sargen som uppstod i inledningen av den andra halvleken i matchen mellan Villa Lidköping och Bollnäs i sparbanken Lidköping arena fick Felix lämna i ambulans.

-Vi vet i nuläget inte så mycket mer än att han kommit från operation runt midnatt. Han hade ett kraftigt sår i ryggen efter kollisionen med sargen och vid sår av denna dimension måste man sy i olika lager inifrån och ut som jag förstått det, och då görs det på en operationssa, säger Villas klubbdirektör Jonas Johansson och fortsätter.
-Om det finns ytterligare skador vet vi inte i nuläget, men de första röntgenbilderna påvisar inga frakturer i alla fall så vi hoppas på det bästa och skickar en massa styrka till Felix från alla våra fans, spelare, ledare och övriga i organisationen och runt om i bandysverige som hört av sig, avslutar Jonas.

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln